avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate bonedo_95

Activitate bonedo_95

Buna ziua,

In Declaratia 406 (SAF-T), ce cod pot sa pun pentru Contributia Asiguratorie pentru Munca, intrucat codul 480 nu se regaseste in Nomenclator.

Va multumesc frumos!
O zi buna!
Buna ziua,
Daca prin AGA se hotaraste acordarea unui imobil catre un asociat pe baza dividendelor pe care le are de primit de la societate, ce presupune acest lucru ? ( Se face AGA, se repartizeaza dividendele, se plateste impozitul de 8%, se face din nou AGA, se stabileste ca se primeste Imobilul, si se va achita cu dividendele pe care le are de primit? Se intocmeste factura fiscala la valoarea imobilului inregistrat in contabilitate? Daca valoarea imobilului este de 10.000 lei, la valoarea de 10.000 lei se aplica TVA de 19%? Factura Fiscala reprezinta actul de proprietate sau se mai face un act notarial? Specific ca imobilul este amortizat integral. Ar trebui facuta o evaluare inainte? Va multumesc.
Buna ziua,
Referitor la RO E-TVA, decontul de TVA precompletat de Anaf, daca se aplica de la 1 August 2024 (penru perioada 1.07.2024 - 31.07.2024) si trebuie transmis catre contribuabili pana pe 20 august 2024. Intrebarea mea este: unde il gasesc? am intrat pe contul SPV si la sectiunea mesaje nu apare nimic din partea Anaf-ului (sunt doar recipisele declaratiilor transmise de catre societate. Va multumesc!
Răspuns la discuția Calcul impozit
Va multumesc frumos!
Discuție Calcul impozit
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema la 31.12.2023 o societate are profit de 9,98 lei (cont 121), pe trimestru 1 a platit 205 lei impozit pe profit, pe trimestru 2,3, a avut pierdere, am depus cu 0 declaratia 100. Acum la 31.12.2023 daca calculez 9,98 lei x 16% = 2 lei, daca scad impozitul achitat in trimestru 1 va avea pierdere ( 2-205 = 203 lei pierdere). Intrebarea este cum inchid balanta la decembrie lasa asa cum este 9,98 lei profit si il preiau in soldul initial Ianuarie 2024?? ceea ce nu este corect sau trebuie sa operez cumva si plata din trimestru 1 in 121 si sa inchid balanta cu pierdere la 31.12.2023? Eu am scris in tabelul unde calculez impozitul pe profit pe trimestru 4, in balanta apare in contul 441 la impozit pe profit achitat. Va mulumesc frumos pentru ajutor.
Răspuns la discuția Achizite de bunuri din China
Va multumesc.
Buna ziua,
Achizite de bunuri din China : facturi octombrie 2023, a ajuns in tara in Noiembrie bunurile pentru o factura, am platit taxe vamale si tva. Declar facturile in 390 ? in luna noiembrie pentru octombrie ? mai am si alte obligatii? va multumesc frumos