avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate Brckbrasov

Activitate Brckbrasov

Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un autoturism de la cineva care se ocupa cu vânzări/ cumpărări auto proprietarul din acte i a vândut o lui iar el nu a luat o în evidenta la fisc , apare ca și suspendata înmatricularii, eu am făcut actele cu el am contractul de vânzare cumpărare dintre mine și el , ca să pot sa o înmatriculez eu pe numele meu trebuie sa dau de proprietarul din acte sau pot sa ma duc sa iau masina in evidenta și sa o înmatriculez asa ? Mulțumesc anticipat
Asa e nu este proprietarul din certificat , cel mi a vândut o practic din câte înțeleg eu a depășit cele 90 zile pe care le ai la dispoziție pentru a o lua în evidenta și a o inmatricula , eu de exemplu o iau în evidenta acuma repede ca mai sunt 20 de zile pana la cele 90 și o vând mai departe tot asa va apărea? E blocata în a circula pana nu o înmatriculează cineva sau dacă eu o am în evidenta dar nu am înmatriculat o încă (nu au trecut cele 90 zile ) și o vând noul proprietar practic nu are voie sa circule cu ea precum nici eu

latka a scris:

Cine e trecut pe certificatul de inmatriculare, e persoana de la care ati cumparat-o ? Posibil sa nu. De aia are certificatul de inmatriculare suspendat., persoana care a cumparat-o nu a mai trecut-o pe numele sau.

Pardon era de fapt din 17.01.2023 , dar nu are relevanta , problema e ca am cumpărat o in martie și ea nu a stat în parcare chiar dacă eu am fost plecat , masina a fost oprita chiar la început când am cumpărat o sa zic asa după vreo săptămână, sofer fiind varul meu deși l a ținut puțin c am mult la verificat nu i a adus la cunoștință ca mașina este suspedanta , poate a avut noroc nu știu ce sa zic . Iar de curând eu când am venit în tara sa o iau în evidenta și sa o înscriu (nu au expirat cele 90 de zile) am fost cu ea la mare practic neavând voie sa circul cu ea . Deci atenție mare pe viitor pentru cei care cumpără masini la mana a doua la acest detaliu , eu unu nu am știut ca se poate verifica online . Oricum mulțumesc de răspuns

Voinea Liviu a scris:

Nu faceati nici o prostie.
Aveti grija sa nu se circule cu ea avand inmatricularea suspendata.
Mergeti si inmatriculati masina cat mai curand.

Salutare , am cumpărat o mașină în martie mai exact dar tot în ziua respectiva am plecat din tara, mașina am lăsat o în tara . Acuma m am întors și am vrut sa caut pe internet nu mai știu exact ce și am dat de următoarea problema : înmatricularea suspendată din data 17/01/2022 pentru NETRANSCRIERE LA TERMEN. Eu am contractul făcut cu el pe 19 martie , deci practic dacă as fi mers cu mașina făceam o prostie fără sa vreau . Îmi poate spune și mie cineva ce pot face