avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare , am cumpărat o mașină în martie mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare , am cumpărat o mașină în martie mai exact dar tot ...

Salutare , am cumpărat o mașină în martie mai exact dar tot în ziua respectiva am plecat din tara, mașina am lăsat o în tara . Acuma m am întors și am vrut sa caut pe internet nu mai știu exact ce și am dat de următoarea problema : înmatricularea suspendată din data 17/01/2022 pentru NETRANSCRIERE LA TERMEN. Eu am contractul făcut cu el pe 19 martie , deci practic dacă as fi mers cu mașina făceam o prostie fără sa vreau . Îmi poate spune și mie cineva ce pot face
~ Conținut șters la cerere ~
Cine e trecut pe certificatul de inmatriculare, e persoana de la care ati cumparat-o ? Posibil sa nu. De aia are certificatul de inmatriculare suspendat., persoana care a cumparat-o nu a mai trecut-o pe numele sau.
Pardon era de fapt din 17.01.2023 , dar nu are relevanta , problema e ca am cumpărat o in martie și ea nu a stat în parcare chiar dacă eu am fost plecat , masina a fost oprita chiar la început când am cumpărat o sa zic asa după vreo săptămână, sofer fiind varul meu deși l a ținut puțin c am mult la verificat nu i a adus la cunoștință ca mașina este suspedanta , poate a avut noroc nu știu ce sa zic . Iar de curând eu când am venit în tara sa o iau în evidenta și sa o înscriu (nu au expirat cele 90 de zile) am fost cu ea la mare practic neavând voie sa circul cu ea . Deci atenție mare pe viitor pentru cei care cumpără masini la mana a doua la acest detaliu , eu unu nu am știut ca se poate verifica online . Oricum mulțumesc de răspuns

Voinea Liviu a scris:

Nu faceati nici o prostie.
Aveti grija sa nu se circule cu ea avand inmatricularea suspendata.
Mergeti si inmatriculati masina cat mai curand.

Asa e nu este proprietarul din certificat , cel mi a vândut o practic din câte înțeleg eu a depășit cele 90 zile pe care le ai la dispoziție pentru a o lua în evidenta și a o inmatricula , eu de exemplu o iau în evidenta acuma repede ca mai sunt 20 de zile pana la cele 90 și o vând mai departe tot asa va apărea? E blocata în a circula pana nu o înmatriculează cineva sau dacă eu o am în evidenta dar nu am înmatriculat o încă (nu au trecut cele 90 zile ) și o vând noul proprietar practic nu are voie sa circule cu ea precum nici eu

latka a scris:

Cine e trecut pe certificatul de inmatriculare, e persoana de la care ati cumparat-o ? Posibil sa nu. De aia are certificatul de inmatriculare suspendat., persoana care a cumparat-o nu a mai trecut-o pe numele sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism pe data de 30.05.2022 iar pe data de ... AaLlEeXxX AaLlEeXxX Am cumparat un autoturism pe data de 30.05.2022 iar pe data de 31.05.2022 am primit fiscalul de la fostul proprietar, ulterior am verificat seria de sașiu si ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara inmatriculare mirabcd mirabcd Buna seara, Am o dilema cu privire la urmatoarea situatie. O masina a fost vanduta acum 3 zile de catre o persoana juridica unei persoane fizice. Persoana ... (vezi toată discuția)