avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto fara inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto fara inmatriculare

Buna seara,

Am o dilema cu privire la urmatoarea situatie.
O masina a fost vanduta acum 3 zile de catre o persoana juridica unei persoane fizice. Persoana fizica urmeaza sa mearga la unitatea fiscala sa o declare.

Persoana care a cumpar masina ar vrea sa-mi vanda mie in cateva zile masina respectiva fara sa o mai inmatriculeze pe numele ei. Practic vanzarea se face in cele 30 de zile in care persoana care a cumpar ar avea obligatia sa faca inmatricularea pe numele ei.

In acest context eu am vreo problema daca o cumpar si apoi incerc sa o inmatriculez ?

Presupun ca nu ar trebui sa existe o problema in acest sens.
Cel mai recent răspuns: mirabcd , utilizator 21:13, 27 Ianuarie 2019
Varianta propusa de dv nu va este favorabila in sensul ca veti intampina greutati la inmatriculare vehicul
Dv veti solicita de inmatriculat vehicul cu documente cetateanul A vanzator fiind cetateanul B care nu figureaza nici proprietar auto si nici nu va prezinta certificat fiscal propriu
Dispozitia in vigoare impune ca vanzatorul sa prezinte certificat fiscal
persoana care cumpar de la firma va inregistra la fisc masina dar nu o inmatriculeaza. Practic el imi da certificat fiscal cand imi vinde.

Eu ma refeream doar ca nu o mai inmatriculeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina neinscrisa la timp, consecinte cirnu cirnu Bună ziua ce se întâmplă dacă a cumpărat mașină de la proprietar acum 2 luni s nu am inscriso în termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)
Auto Corina Maria Corina Maria Daca am cumparat o masina, dar proprietarul a cumparat-o la randul lui de la un altul, si nu a inscris-o la primarie, pot face actele cu prima persoana? ... (vezi toată discuția)
Problema administratia financiara inmatriculare masina adrianivanciu adrianivanciu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din ... (vezi toată discuția)