avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Auto
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Auto

Daca am cumparat o masina, dar proprietarul a cumparat-o la randul lui de la un altul, si nu a inscris-o la primarie, pot face actele cu prima persoana? Precizez ca al doilea proprietar, e de rea vointa, nu a inscris-o la primarie si nu imi da fiscalul cum ne-am inteles. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Corina Maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:28, 11 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
nu exista o reglementare legala in sensul prezentat de dumneavoastra. In sensul ca, este la latitudinea celui dintai proprietar daca accepta aceasta varianta (nelegala) insa evident nu veti fi scutit de plata amenzii de la primarie pentru neinmatricularea in termen si nici de plata impozitelor a dobanzilor si a penalitatilor aferente.
Recomandabil ar fi o notificare si eventual o actiune in situatia in care cel de la care a-ti cumparat refuza, prin care sa il obligati in acest sens plus despagubiri.
acest răspuns util
Daca nu a inregistrat masina la primarie nu are cum sa va dea fiscalul.
Inainte de a semna si a-i da banii trebuia sa va asigurati ca toate actele sunt in regula, certificat de inmatriculare, CIV, fiscal.
In cazul in care primul proprietar are incheiat contract de v/c cu vanzatorul de la care ati cumparat masina inseamna ca primul proprietar a radiat fiscala masina si nu mai are cum sa va dea fiscal, sa incheiati contract direct cu el.
Singura sansa a dvs este ca intre cei doi sa nu se fi incheiat niciun contract de v/c astfel incat masina sa fi ramas inscrisa la fisc pe primul proprietar care ar plati impozitul in continuare.
Altfel trebuie sa il dat in judecata pe cel care v-a vandut masina ptr a fi obligat sa inscrie masina si astfel sa va dea fiscalul.
acest răspuns util
Corina Maria a scris:

Precizez ca al doilea proprietar, e de rea vointa, nu a inscris-o la primarie si nu imi da fiscalul cum ne-am inteles.

Vanzatorul nu este de rea vointa ca nu va da fiscalul ,ci pentru ca nu a inmatriculat in termen de 30 de zile vehiculul pe numele sau
Chiar daca v-ati inteles,vanzatorul nu are posibilitatea sa va prezinte certificatul fiscal si fisa de radiere auto ,pentru ca nu are trecut bunul mobil pe rolul sau fiscal
Dv trebuie sa incheiati formalitatile de achizitie bun mobil cu proprietarul din CIV dar si aici veti intampina greutati ca nici acesta nu va mai poate prezenta certificat fiscal si fisa radiere auto pentru ca nu mai detine bunul mobil in evidenta fiscala de la momentul instrainarii auto
Este situatie complicata cu solutionare numai prin instanta de judecata care sa dispuna hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înmatriculare fara cartea masinii Farcasel Farcasel Buna ziua. Am o problemă, am cumpărat o masina de la cineva din Constanța care nu a înscris masina pe numele lui,masina fiind înscrisă in prahova .acum ... (vezi toată discuția)
Impunere auto taxe si impozite dancluj dancluj In 19.01.2015 s-a vindut un autoturism VW de catre proprietar(din jud.Prahova),masina a fost scoasa de la primarie(banuiesc ca pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)