Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea:
Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din germania. Pe brief-l mic si pe brieful mare este trecuta persoana cared a cumparat masina din gremania.
Mi sa spus ca la inmatriculare o sa am nevoie de certificat fiscal de la prietena cum ca nu are datorii si ca a inregistrat masina la fisc.
Prietena cand a mers la administratia financiara sa ceara certificatul i s a spus ca si ea are nevoie de certificat fiscal de la persoana care a adus masina din germania.
Intrebarea mea este daca chiar are nevoie prietena mea de acest certificat fiscal de la persoana care a cumpart masina din germania, deoarece acea persoana nu a inmatriculat masina nici macar cu numere provizorii aici in romania?
Problema pe care o are prietena dvs am avut-o si eu, cand am dorit sa-mi inmatriculez masina, in sensul ca am cumparat o masina de la cineva care, la randul sau o cumparase din Germania. Avand in vedere ca pe unul dintre brif-uri era trecut numele persoanei care adusese masina in Romania (practic primul proprietar), cei de la Directia Taxe si Impozite mi-au spus ca acea persoana ar fi trebuit sa inregistreze masina la fisc si, la vanzare trebuia sa imi fi dat si acel certificat fiscal cum ca nu are datorii. Initial, cei de la Taxe si Impozite nu doreau nici in ruptul capului sa inregistreze masina pe numele meu si m-au pus sa iau legatura cu persoana de la care am cumparat-o, in vederea rezolvarii problemei.X-(
Avand in vedere ca nu luasem nici macar un nr. de telefon de-al tipului care adusese masina din Germania #-o si, prin urmare nu mai aveam de unde sa-l iau, am apelat la o persoana care se ocupa de inmatriculari de masini si am rezolvat-o ;).
Repet, in mod normal, cel care a adus masina din Germania trebuia sa o declare la fisc, sau pe brif-uri trebuia sa apara direct numele persoanei care a inmatriculat-o in Romania (prietena dvs.)
Procedura legala de finalizare achizitie bun autovehicul,obliga proprietarul ca in termen de 30 de zile de la achizitie sa declare bunul la autoritatea fiscala responsabila domiciliului proprietarului ,pentru introducerea pe rolul fiscal al acestuia
Problema este ca persoana de la care a luat masina apare pe ambele brief-uri. E ca si cum ar veni un cetatean strain sa vanda masina in romania, sau un roman care sta in strainatate sa vanda in romania. Acuma intrebarea mea este: toti romanii care i-si cumpara masini in strainatate trebuie sa le declare la fisc la noi? Eu asa am dedus din toata chestia asta.