avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate Michelle's

Activitate Michelle's

Nu am posibilitataea sa intreb la alt notar,pentru ca deja sa stabilit data ptr.procesiune,la notarul la care am mers dupa moartea parintilor.Si deja sau depus actele acolo.
Suma de 200 euro ,pentru fiecare mostenitor,vi se pare normala,sau extrem de scumpa?
Santem 4 mostenitori.

Dapix a scris:

Este legal să vă taxeze notarul pentru munca prestată.
Notarii sunt privați, și trăiesc din munca lor, deci nu vă poate face succesiunea pe gratis.

NOTARII au tarife diferite, este dreptul lor să-și fixeze onorariile notariale.

Aveți dreptul să întrebați la mai mulți notari cât vă costă, dar pe gratis nu veți găsi.

Pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,noi fratii,trebuie sa platim obligatoriu vreo taxa la notar?este legal,sau este la mana notarului sa ne incaseze,orice suma vrea el?
Multumesc mult ptr.raspuns
Va multumesc mult ptr.raspuns

george-neagu a scris:

După obținerea certificatului de moștenitor mergeți la primărie (directia taxe și impozite) și înregistrați acel certificat și a noilor proprietari.
Se va plăti același impozit ca si pana acum numai ca îl veți plăti la comun căci proprietatea va fi la comun.

Dupa succesiunea de mostenire de la parinti,a unei case si teren,de 660 metri patrati,noi fratii ,in caz de nu o vindem,pe decurs de un an,trebuie sa platim impozite la stat,ptr.anul asta,si cam cat? E pret scump?
Buna seara.Dupa moartea parintilor,noi cei 4 frati vom fi chemati la notar sa facem succesiunea ptr. dezbaterea mostenirii.Eu ,locuind in strainatate,am facut o procura dubla unuia din frati,sa ma reprezinte si sa semneze in locul meu,la mostenire si la actul de vanzare,in caz de vom vinde locul cu casa parinteasca,la un moment dat.
Acum,ma gandesc ca nu as dori sa se vanda casa parinteasca(as vrea sa o pastrez,pentru viitor).
1).Pot sa sun la notar si sa anulez partea cu vanzarea,sau nu?
2).pot sa fiu prezent prin webcam,in ziua cand se face dezbaterea mostenirii?,
3).pot declara verbal,la notar,sa anuleze procura in ceea ce priveste vanzarea casei parintesti?