Buna seara.Dupa moartea parintilor,noi cei 4 frati vom fi chemati la notar sa facem succesiunea ptr. dezbaterea mostenirii.Eu ,locuind in strainatate,am facut o procura dubla unuia din frati,sa ma reprezinte si sa semneze in locul meu,la mostenire si la actul de vanzare,in caz de vom vinde locul cu casa parinteasca,la un moment dat.
Acum,ma gandesc ca nu as dori sa se vanda casa parinteasca(as vrea sa o pastrez,pentru viitor).
1).Pot sa sun la notar si sa anulez partea cu vanzarea,sau nu?
2).pot sa fiu prezent prin webcam,in ziua cand se face dezbaterea mostenirii?,
3).pot declara verbal,la notar,sa anuleze procura in ceea ce priveste vanzarea casei parintesti?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Puteți revoca procura parțial sau total.
2. Dacă notarul e de acord, da. Personal, nu vad sensul și e destul de nepoliticos ca cineva sa stea niște ore în videocall, cu apelul deschis, în timp ce notarul și angajații biroului notarial sunt la serviciu și au de lucru.
3. Procura se revoca prin declarație notariala, data la orice notar din România, iar în străinătate doar la Ambasada sau Consulat.
Nu verbal
crisan
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai simplu :
-cu cele mai putine costuri, este sa va intelegeti cu fratii
- sa stabiliti un pret al casei .
- sa-i despagubiti frateste, pe incredere, pe cei trei frati care vor sa vinda
- apoi acestia sa mearga la notar ,inclusiv cel cu imputernicire de la dvs, ei sa renunte la mostenire si astfel deveniti unic mostenitor
Noi sintem trei surori si asa am facut cind am facut succesiunea dupa parintii nostri.
Atentie! Daca mai aveti si alte lucruri de mostenit ( morminte, teren arabil, certificate de actionar...)trebuie sa renunte la tot in favoarea dvs..
Parintii nostri aveau o bucata de teren arabil in Ardeal,. Si azi le dau surorilor partea lor din arenda chiar daca pamintul e pe numele meu. Ele n-au fost despagubite decit pe casa.
Cedare mostenire
paveldaniela
Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)