avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Mari195

Activitate Mari195

Buna ziua am 54 de ani ,am cotizat la casa de pensii 32 de ani ,pot iesii la pensie anticipat ,precizand ca am si o boala cronica de doi ani si jumatate iau tratament ?Am mers la comisia medicala pentru a ma pensiona pe caz de boala si mi sa refuzat dosarul.Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc
Mama mea nu a stiut ca in data aceea trebuia sa se prezinte la proces a aflat dupa ce sa externat din spital .Noi suntem mostenitori dupa mama la casa parinteasca ,casa bunicilor la fel ca si matusa fiind mostenitore dupa unchiul ca si sotie, dar nu stiu cum este cu gradul de mostenire ?Se pot gasii actele ,hotararea la primarie ?

gi-jane2 a scris:

Mama nu avea ce sa semneze in instanta, Vedeti intai ce s-a hotarat.
Mama putea sa isi trimita un reprezentant, ea din pacate a ales sa nu se apere.
Vedeti intai hotararea

Va multumesc,am o intrebare la dumneavoastra,daca mama mea nu a semnat niciun act in insranta in favoarea fratelui ,eu si sora mea avem dreptul la casa parinteasca ? Sau a ramas matusa cu drept la casa si teren neprezentandu se mama la procesul fratelui ?

Multumesc .Puteti sa imi spuneti cum pot gasii hotararea judecatoreasca ,intrucat nu stiu in ce an a fost judecata ?

gi-jane2 a scris:

Nu s-a facut niciun act, e hotărâre judecatoreasca, nu avea nimic de semnat. Cautati hotararea, vedeti ce s-a hotarat.

Buna ziua ,am o intrebare la dumneavoastra,suntem trei frati eu si un frate ,fratele mijlociu a decedat acum doi ani,mama mea este decedata impreuna cu doi frati la fel decedati,pe timpul vietii unul din frati ia chemat in instanta sa de a semnatura in favoarea lui la casa si terenurile aferente ramase dupa moartea partintilor (bunicilor nostri) .Unghiu a dat semnatura pentru fratele lui dar mama mea a fost internata in spital si nu a putut sa dea semnatura. Ce am inteles ca ,Sotia unghiului a ramas buna stapana in casa parintilor nostri si a bunicilor nostri ,fara sa stiim cum sau putut face actele fara semnatura mamei mele ?Puteti sa imi spuneti cum sa putut proceda ca si unchiul meu si sotia dansuli sa beneficieze de acte pe casa si tetenuri fara semnatura mamei mele ?Tin sa precizez ca mama pe timpul vietii ridica o suma de bani pe teren dat in asociatie ,pot sa va spun ca nu stiu cum a putut sa mai ia bani mama mea pe teren daca actele sau facut pe numele unchiului ,de cand a murit mama nu am mai fost anuntati sa mai ridicam acei bani .Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc
Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra,mama mea a murit in anul 2014 ,in urma cu 5 ani era foarte bolnava si nu a putut sa se prezinte la succesiunea dintre cei doi frati la tribunal ,ce am inteles ca daca nu sa prezentat a ramas casa si terenul fratelui ,cel care a deschis succesiunea. Tin sa va spun ca sora a cedat partea ei de casa si teren fratelui ,mama nu a putut sa se prezinte fiind bolnava.Va rog frumos sa imi spuneti daca se poate sa se faca un act fara ca celalat frate sa nu semneze ?Si cum trebuie sa procedez ?Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc.
Buna ziua ,am o nelamurire,am facut vanzare cumparare a unui teren ,fiului ,urmand sa imi fac casa pe teren.Se poate face un act aditional sa am un drept ,pentru a locuii in liniste in casa si pe teren ,faea sa il poata vinde ?