avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Eumircea

Activitate Eumircea

Răspuns la discuția Accident în parcare
Revin cu completari: victima are fractura humerus drept, fractura glezna stânga și o plaga minora la degetul 2 mana, în urma căzături. Cam câte zile de îngrijiri credeți, din experienta dvs, ca ar primi?

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Poate fi culpă comună sau nu. În orice caz, vorbim de culpă atunci când avem în vedere o eventuală cercetare penală, ceea ce nu cred că este cazul de față.
În fine, dispozițiile art. 128 alin. 2 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 aprobat prin Hotărârea nr. 1391/2006, prevăd faptul că: în locurile în care mersul înapoi este permis, dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puțin o persoană aflată în afara vehiculului.
Dispozițiile de mai sus pot fi sau nu incidente, în realitate, se ține seama de mai mulți factori.

Bună ziua. Sunt autorul unui accident soldat cu o victima. În timp ce efectuam manevra de mers înapoi pt a parca, din spate a apărut o doamna pe care am lovit-o. Este o zona de garaje între blocuri, victima ieșind dintre doua garaje. Ea spune ca m-a văzut trecând dar nu a crezut ca dau înapoi și a trecut. Eu eram atent în partea stânga sa ma încadrez în parcare, dansa venind din dreapta. E culpa comuna? Acolo nu e trotuar.
Daca lucrez intr-un dispecerat si am in fisa postului atributia sa urmaresc camerele video, monitoarele sunt pe un perete. Ce distanta fata de monitoare( sunt tv) trebuie sa imi asigure angajatorul?