avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate CeuMar

Activitate CeuMar

Tatal meu a murit in 2015. A fost dezbatuta masa succesorala, bunuri mobile, intre copil si sotia suprav. Sotia suprav. a facut renuntare la partea sa de mostenire in fav. copil. Intre timp, a decedat deasemeni.
Desi exista certif de moatenitor dupa tata si renuntarea mamei, primaria, serv taxe si imp. considera si sustine ca jumatate din masina, inca apartine mamei., desi dansa a facut renuntarea, la dezbaterea masei succesorale.
Ce pot sa fac sa rezolv situatia?
Ca medic cu contract de munca pe spital si cu participare jumatate de norma prin pfi, ce taxe trebuie platite si cand?
Răspuns la discuția Consecinte retroactive sau abuz?
Este schimbarea totala a contractului. Alinierea la noua prevedere legala.

Cornel Vasile a scris:

Ce continea acel act aditional ?

Incep prin a va intreba: o lege se poate aplica retroactiv.? Am un Contract de munca incheiat in 2021 in baza art. 294 din Legea inv. nr.1 din 2011. Art. in cauza, a fost abrogat in luna mai, an curent, prin Legea nr. 106/2023.
Azi mi s a solicitat sa semnez un act aditional la acest CIM. Am refuzat.considerand ca e abuziv. Ce consecinte poate avea refuzul meu? Ma pot obliga sa semnez? Schimbarile pe care le promoveaza o noua legea, se pot aplica retroactiv?