avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate koubadera

Activitate koubadera

Răspuns la discuția UCMR -ADA sau UPFR
Stimate Domn,
Utilizarea muzicii in scop ambiental (restaurante, oteluri, supermarketuri, discoteci) implica achizitionarea a 3 !!! licente:
1. UCMR - pentru drepturile de autor (compozitori)
2. CREDIDAM - drepturi conexe - artisitii care au interpretat muzica
3. UPFR - drepturi conexe - producatorii care au produs muzica
Aceste organisme gestioneaza drepturile colective ale tuturor membrilor (de ex. platiti la UPFR si daca apar producatori care nu sunt in UPFR, ei trebuie sa solicite banii de la UPFR, pentru ca voi aveti o licenta de muzica pe comunicare publica de la producatori).
Daca platesti doar la un organism, nu esti acoperit din punct de vedere legal. Poate este o circumstanta atenuanta in caz de control, dar in nici un caz o acoperire.
Stima,
Stimate Domn,
Abonamentul la cablu acopera muzica ascultata acasa cu familia. Daca muzica ajuta la bunul mers a afacerii trebuie platit pentru ea la compozitori (UCMR), interpreti (CREDIDAM) si producatori (UPFR). Muzica astfel utilizata este utilizata in scop ambiental (baruri, restaurante, hoteluri, supermarketuri). Exista si o utilizare a muzicii in scop ambiental lucrativ (discoteci) in locurile in care muzica este materia prima a afacerii. Va rog sa intrebati si un avocat mai bun, pentru ca aceasta utilizarea muzicii fara licenta constituie infractiune si s-ar putea sa va alegeti cu dosar penal. Trebuie sa va puneti intrebarea, de ce Politia v-a solicitat aceste licente, daca nu erau necesare?
Credeti ca Politia a venit in control sa va faca o gluma proasta ?