avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Plata taxelor pentru drepturi de autor catre UPFR si ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Plata taxelor pentru drepturi de autor catre UPFR si UCMR AdA

Buna ziua de curand am preluat administrarea unei societati ce are ca punct de lucru un bar , in care utilizez un televizor cu abonament la o retea de distributie. Zilele trecute am avut un control de la politie prin care mi s-a solicitat contractul incheiat cu UPFR si UCMR , precum ca nu as avea voie sa utilizez televizorul in local decat dupa incherea unui astfel de contract si dupa ce mi se elibereaza licenta. As dori sa stiu daca intradevar este obligatoriu din moment ce firma la care am abonamnetul de clablu plateste deja taxe pentru drepturi de autori , iar eu nu difuzez muzica in scop ambiental in regim de discoteca cum scrie in una dintre declaratiile pe care ar tb sa le semnez .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: t-eugen , utilizator 10:45, 9 Noiembrie 2008
Consider ca este suficient sa prezentati contractul incheiat cu firma de cablu.
Stimate Domn,
Abonamentul la cablu acopera muzica ascultata acasa cu familia. Daca muzica ajuta la bunul mers a afacerii trebuie platit pentru ea la compozitori (UCMR), interpreti (CREDIDAM) si producatori (UPFR). Muzica astfel utilizata este utilizata in scop ambiental (baruri, restaurante, hoteluri, supermarketuri). Exista si o utilizare a muzicii in scop ambiental lucrativ (discoteci) in locurile in care muzica este materia prima a afacerii. Va rog sa intrebati si un avocat mai bun, pentru ca aceasta utilizarea muzicii fara licenta constituie infractiune si s-ar putea sa va alegeti cu dosar penal. Trebuie sa va puneti intrebarea, de ce Politia v-a solicitat aceste licente, daca nu erau necesare?
Credeti ca Politia a venit in control sa va faca o gluma proasta ?
Decizie nr. 113/2006 din 09/05/2006, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 445 din 23/05/2006, art.2 - Se desemnează organismul de gestiune colectivă Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Nicolae Racotă nr. 16-18, et. 4, ap. 9, sectorul 1, drept colector al remuneraţiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial sau a
reproducerilor acestora, stabilite prin Protocolul din 19 decembrie 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 9 februarie 2006, conform Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 244/2005.

UCMR - ADA a fost desemnat de catre ORDA sa colecteze remuneraţia pentru retransmisia prin cablu ca si colector unic pentru toate organimele de gestiune incepand cu 5 Mai 2005.
Exista „ametita” OUG 123/1.09.2005 (poate si alta!), care prevede ceva de genul acesta, legat de „comunicarea publica”. Pana si mirii – am inteles – ar trebui sa plateasca aceasta taxa... pt a nu se alege cu dosar penal (de regula, amenda penala). Poate au urmat si alte modificari la modificarea modificarii legii drepturilor de autor etc.
Puteti accesa www.orda.ro. acolo puteti lua la cunostiinta despre toate deciziile emise de ORDA. Trist dar adevarat, se plateste pe la toate organismele. Dupa cum a concluzionat Elis, inseamna ca si eu platesc inutil taxa tv la CEZ, deoarece am contract cu furnizorul de cablu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)