avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate George987

Activitate George987

Multumesc domnule Latka, aveti dreptate, nu am citit toate articolele acelei legi. Apreciez tot ajutorul pe care mi l-ati oferit.

1. Am remarcat ca nu exista o functie oficiala de presedinte de scara, ci este doar onorifica. Nu am inteles inca exact cum influenteaza lucrurile acest fapt.

2. Prin Asociatie a orasului, m-am referit la institutia Termo-Service din Iasi, Este institutia oficiala unde ne platim facturile si care se ocupa de intretinere, reparatii etc. Am avut o exprimare mai greoaie, ma scuzati.

3. Referitor la articolul 102 legat de contraventii, voi face o plangere (sau constatare?) la primarie. Sunt insa curios, impotriva cui ar trebui sa o scriu si cine va fi sanctionat? Ar trebui sa o scriu impotriva vecinului meu care detine functia onorifica de presedinte de scara? Sau impotriva institutiei Termo-Service intrucat nu au rezolvat aceasta problema desi de 2 ani le-am spus de problema mea - si am primit raspuns ca tevile de la subsol nu mai sunt in proprietatea celor care au centrale proprii (deci dumnealor nici nu cunosc legile ori se prefac ca nu le stiu) si nu au cum sa ma ajute decat daca e de acord presedintele de scara sa semneze (dumnealui nefiind de acord sa-si dea semnatura)? Nu am experienta cu astfel de demersuri, va rog sa ma ajutati in continuare cu un raspuns, v-as fi recunoscutator.
Ce pot face dacă o țeavă de apă caldă din sistemul centralizat de termoficare, de la subsol, nu funcționează și nu primesc căldură în o cameră din apartament (nu am centrală proprie, mă refer la țeava care urcă la toți vecinii că este rece iarna) iar președintele de scară nu e de acord să semneze procesul verbal prin care să fie puși toți din bloc la plată pentru reparația de la subsol (știu sigur că de acolo este problema întrucât am verificat iarna trecută), în caz că aș chema echipa de intervenții a Asociației să repare?

Întreb fiindcă eu am plătit reparații la acoperișul blocului, deși stau la etajul 1 și nu-s afectat, dar acoperișul e proprietate comună la fel ca și țevile de la subsol (conform legii 196/2018 Art. 32 Aliniatul 1, și HG. 1588/2007 Art. 3) iar reparațiile făcute de un instalator sau echipa de intervenții a Asociației este foarte scumpă.

Președintele de scară tot insistă că odată ce și-a pus centrală proprie nu mai sunt și ale lui țevile de la subsol, și că nu îl interesează să am eu căldură iarna. Mi-a mai spus sec că să-l dau în judecată sau să strâng eu semnături de la ceilalți din bloc, deși mă gândesc că nu e nevoie de semnături dacă ar fi chemată echipa de intervenții pentru o reparație ca aceasta.

Momentan am pus o cerere la Asociația orașului de care depindem, și aștept un răspuns și de acolo deși o persoană de acolo a tot încercat să mă facă să plătesc singur sau doar cu cei rămași branșați reparațiile (4 proprietari din 20).

Pentru cazul în care îmi sugerați să pun centrală sau să-l dau în judecată: 1) nu e apartamentul meu iar pe proprietarul apartamentului nu-l interesează deloc fiindcă nu îmi ia chirie așa că trebuie să mă descurc cum pot, 2) cu datul în judecată aș pierde probabil 1-2 ani, mult timp și multă energie, plus bani pe un avocat, și nu vreau să ajung acolo pe cât posibil.

Așadar, ce alte soluții / variante am, legal vorbind?

Mulțumesc anticipat.
Da, câștig 2000 lei + 600 lei bonuri de masă și fac uneori și ore extra dar asta e altă poveste. Vreau să plec și eu dar nu am reușit încă la alte firme.

mrays99 a scris:

IT-ist cu salariul minim pe economie?! Asta în condițiile în care ITisti au diverse categorii de scutiri fiscale.... Și una din categoriile profesionale cu cele mai babane salarii din tara... Ceva da cu virgula....eu as fi plecat de mult de acolo.

Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns. În contract scrie lucruri de genul Criterii de evaluare a activității profesionale a salariatului și unul fiind ceva de genul Capacitatea de autoperfecționare..., dar nu scrie concret ceva legat de capacitate sau să îndeplinesc XYZ lucruri în ABC zile, precum și nici cum pot fi sancționat.

De asemenea nu am văzut niciodată Regulamentul intern, este posibil ca acesta să nu existe în compania mea? Ori orice firmă este obligată să îl aibă?

Dacă consider că mi-am făcut toate proiectele la serviciu la timp, și după nu am mai avut treabă iar angajatorul dorește să mă pedepsească astfel că nu am petrecut mai mult timp învățând, deși am făcut și lucrul acesta dar într-un ritm mai scăzut, cui ar trebui să demonstrez asta? Celor de la Inspectoratul teritorial de muncă / Inspecția muncii?
Cum se procedează dacă angajatorul este abuziv și îmi spune că nu-mi va da 3 zile de concediu pe anul acesta fiindcă nu am făcut treabă în ultimele zile la muncă, deși mi-am îndeplinit toate sarcinile din timp și nu am avut treabă deloc la muncă în ultimele zile (de fapt cam de o lună și ceva, am foarte puțină treabă și termin rapid totul)? Lucrez în IT pe un salariu minim pe economie și angajatorul a pus un program pe calculatorul fiecăruia care monitorizează activitatea tuturor, și mi-a reproșat că mă plătește să stau degeaba deși am îndeplinit orice cerință a avut. Nu e vina lui că nu am clienți cu care să muncesc? Nu este ilegal să-mi "ia"din zilele de concediu drept pedeapsă că nu fac foarte multe în unele zile când deja mi-am făcut treaba de câteva zile în urmă? Angajatorul mi-a spus că dacă nu-mi place ce decide el, pot să-mi dau demisia și că la următoarea "abatere" mă dă afară. De asemenea în contractul de muncă nu scrie cum pot fi penalizat sau evaluat concret.