Va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru luarea in calcul ca vechime in munca a perioadei lucrate in strainatate (UE) in vederea incadrarii intr-o transa superioara a sporului de vechime. Multumesc!
Am lucrat in Italia cu acte in regula pentru 5 ani de zile.
Dupa 5 ani, m-am reintors in Romania, unde m-am angajat in sistemul militar, in prezent lucrand intr-o unitate militara.
Pentru a obtine sporurile salariale cuvenite conform cu vechimea in munca, trebuie sa obtin recunoasterea in Romania a stagiului efectuat in Italia .
Am trimis o petitie la Min. Muncii si .... in care mi s-a dat un raspuns de genul : "Privind modul in care un angajator roman va lua in considerare perioada lucrata in strinatate, conform Codului muncii, trebuie sa se aplice prevederile Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate sau la nivel national".
Dar la biroul personal am primit raspunsul ca TREBUIE sa aduc o hartie oficiala de la Min. Muncii in care sa-mi fierecunoscut stagiul efectuat in strainatate ?
Ce pot face?
Fac demersurile din 2006, de cand am revenit in Romania! Credeti-ma ca nu-mi vine sa cred ca suntem in UE de 2 ani si eu tot ma rog de autoritati sa fiu recunoscut ca EUROPEAN.
Va multumesc anticipat.