avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca a celor din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca a celor din strainatate

O persoana din Republica Moldova, care a obtinut cetatenie romana, a lucrat anterior obtinerii cetateniei 10 ani in Moldova si acum se angajeaza in Romania, primeste sporul de vechime pentru acei ani; sunt recunoscuti de noi? Pe ce baza legala? Si ce acte doveditoare trebuie sa prezinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 3 Februarie 2009
Intru-cat acei ani nu se pot trece in carnetul de munca, si nu reprezinta vechime in munca conform codului muncii roman nu se iau in calcul la sporul de vechime
Unde scrie ca anii munciti in strainatate nu se iau in calcul la stabilirea vechimii in munca ?
Parerea mea este ca si acesti ani pot fi luati in calcul la stabilivechimii in munca ... chiar exista si baza legala :)
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru luarea in calcul ca vechime in munca a perioadei lucrate in strainatate (UE) in vederea incadrarii intr-o transa superioara a sporului de vechime. Multumesc!
Perioadele de timp lucrate în străinătate de cetăţenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unităţile la care s-a desfăşurat activitatea, în afară de cazurile în care, în convenţiile încheiate de România cu alte state, se prevede altfel. (art.11 alin.4 teza I din Decretul nr.92/1976).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime din republica moldova mocanulilia mocanulilia Am lucrat cu carte de munca in Republica Moldova. De 10 ani sunt cetatean roman, am familie, am studiat aici. M-am angajat, insa angajatorul nu doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Vechime republica moldova mocanulilia mocanulilia Daca cunoasteti, in baza carei legi sau acord este recunoscuta vechimea cu spor la angajare pentru munca prestata anterior in Republica Moldova? Adica, daca ... (vezi toată discuția)