avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime din republica moldova
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime din republica moldova

Am lucrat cu carte de munca in Republica Moldova. De 10 ani sunt cetatean roman, am familie, am studiat aici. M-am angajat, insa angajatorul nu doreste sa-mi recunoasca vechimea din RM dpv al sporului de vechime, zile de concediu,etc..pe motiv ca nu am cotizat la Statul Roman in acei 20 de ani. Am toate actele originale (carte de munca) care dovedesc vechimea. Am dreptul la recunoasterea vechimii din RM si daca angajatorul nu vrea ce ar trebui sa fac? Stiu ca Min . muncii emite doar pareri nu spune concret da sau nu este vechime in munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 24 Aprilie 2018
Nu vi se poate spune concret, deoarece nu exista legislatie in acest sens,

1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

3. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime republica moldova mocanulilia mocanulilia Daca cunoasteti, in baza carei legi sau acord este recunoscuta vechimea cu spor la angajare pentru munca prestata anterior in Republica Moldova? Adica, daca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. spuneți-mi vă rog, vechimea în învățământ ... Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, vechimea în învățământ din R. Moldova se recunoaște în România sau se ia ca vechime în muncă. Mulțumesc. (vezi toată discuția)