avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, vechimea în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, vechimea în învățământ ...

Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, vechimea în învățământ din R. Moldova se recunoaște în România sau se ia ca vechime în muncă. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 5 Aprilie 2024
Nu vi se poate spune concret, deoarece nu exista legislatie in acest sens,

1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

3. Solicitati de la MInisterul Educatiei si de la Ministerului Muncii un raspuns cu privire la recunoasterea vechimii in invatamant/vechimii in munca din Rep. Moldova.
Muțumesc de răspuns, dar am solicitat Ministerului Educației și mi-a sugerat să mă adresez Ministerului Muncii care de asemenea nu mi-a dat un răspuns clar..
Nu cred ca ar putea sa va dea ceva clar, avand in vedere ca nu exista text de lege concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime din republica moldova mocanulilia mocanulilia Am lucrat cu carte de munca in Republica Moldova. De 10 ani sunt cetatean roman, am familie, am studiat aici. M-am angajat, insa angajatorul nu doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii ... ricsike65 ricsike65 Bună ziua , Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii în muncă în țară, pentru anii lucrați în UE. Am lucrat 5 ani în UE ca medic ... (vezi toată discuția)