avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoaștere vechime in munca din Italia la angajarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoaștere vechime in munca din Italia la angajarea în România ...

Recunoaștere vechime in munca din Italia la angajarea în România că și funcționar public- Se poate recunoaste aceasta vechime in munca la stabilirea gradației corespunzătoare în domeniul public? Care este baza legala și ce documente ar fi necesare? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 28 Februarie 2025
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind recunoasterea sporului de vechime in romania dar cu ani munciti in spania? Adrian Z Adrian Z Care este legea privind recunoasterea sporului de vechime in ROMANIA dar cu ani munciti in Spania? si aici nu ma refer la legea 263/2010 cu privire la pensii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii ... ricsike65 ricsike65 Bună ziua , Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii în muncă în țară, pentru anii lucrați în UE. Am lucrat 5 ani în UE ca medic ... (vezi toată discuția)