avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Întrebarea mea se referă la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii ...

Bună ziua ,
Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii în muncă în țară, pentru anii lucrați în UE.
Am lucrat 5 ani în UE ca medic rezident, cu carte de muncă, despre care am documentul original emis de unitatea angajatoare din străinătate.
Din anul 2024 sunt angajat cu carte de muncă la spital-instituție bugetară-din România, unde vroiam să fie recunoscută ca și vechime în muncă anii de activitate desfășurate în UE .
Vă rog să mă îndrumați ce am de făcut ți care este baza legală pentru recunoașterea vechimii . Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ricsike65 , utilizator 18:17, 4 Noiembrie 2024
Nicio institutie nu va va recunoaste asa ceva....

pentru vechime in munca :
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime din republica moldova mocanulilia mocanulilia Am lucrat cu carte de munca in Republica Moldova. De 10 ani sunt cetatean roman, am familie, am studiat aici. M-am angajat, insa angajatorul nu doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind recunoasterea sporului de vechime in romania dar cu ani munciti in spania? Adrian Z Adrian Z Care este legea privind recunoasterea sporului de vechime in ROMANIA dar cu ani munciti in Spania? si aici nu ma refer la legea 263/2010 cu privire la pensii ... (vezi toată discuția)