Am contestat o amenda (pe care am platit-o) in instanta. In cele din urma, la ultimul termen (6 iunie 2024) instanta a decis inlocuirea sanctiunii cu avertisment. Nu a fost depusa contestatie asupra deciziei (nu apare nici in Portal JUST; nu am primit nimic la domiciliul procesual/cel din buletin). Nici pana astazi nu am primit insa motivarea hotararii pentru a putea sa imi recuperez banii, intrebarea mea fiind daca pot face ceva in acest sens?
M-am dus azi la judecatorie pentru indreptarea problemei cu CNP-ul. Totusi nu inteleg cum calculez cele 30 de zile pentru expirarea termenului de apel. Termenul a fost 4 aprilie, pe 15 aprilie a fost redactata comunicarea, pe 16 aprilie a fost expediata de judecatorie, pe 18 aprilie mi-a fost adusa la domiciliu. Deci cand as putea legaliza hotararea ca fiind definitiva?
Am avut o actiune in instanta impotriva politiei pentru anularea unui P.V. al unei contraventii (care presupunea si suspendarea dreptului de a conduce). Plangerea a fost respinsa de catre instanta, primind acasa comunicarea hotarii.
Intrebarile mele sunt:
- Pe hotarare CNP-ul meu era gresit, pot face ceva in aceasta privinta? Intarzie intregul proces cumva, pot sa ma duc sa predau permisul si asa?
- Daca doresc sa predau permisul care sunt pasii? Trebuie sa astept dupa hotararea definitiva, sau pur si simplu ma duc si predau permisul.
In urma cu aproape 2 saptamani am fost amendat de Politia Locala a Mun. Bucuresti cu 2000 de lei pentru un muc de tigara aruncat pe jos. Intre timp mi-a venit si procesul verbal la domiciliu insotit de o scrisoare cu privire la procesul de plata, etc. Problema este ca procesul verbal nu este al meu, este al unui alt domn care a fost amendat pentru parcat neregulamentar. Cum in scrisoare scrie clar ca pentru a confirma plata amenzii trebuie sa trimit la sediul Politie Locale Bucuresti sau pe e-mail Procesul Verbal impreuna cu chitanta pentru confirmarea platii, eu nu imi pot plati amenda. Cum procedez in acest caz? Pot cere anularea amenzii in instanta?