Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea Anexei nr.6, privind recalcularea pensiilor. Societatea noastra a eliberat anterior ,angajatilor, adeverinta cu sporul de vechime( procentual) acordat pe perioada lucrata, adeverinta care le era necesara la depunderea dosarului de inscriere la pensie.
Intrebarea mea este daca in cuprinsul Anexei 6, necesara acum recalcularii pensiilor, mai este necesar/obligatoriu inclus si acel spor de vechime? Va multumesc !
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In cazul recalcularii pensiilor, prin adaugarea acelor sporuri nepermanente acordate anterior anului 2001. In unitatea noastra, in anumite perioade , anii 1990 - 1996, s-a acordat un spor pentru orele suplimentare. Dupa cercetarea statelor de plata aflate in arhiva societatii, s-a constatat ca acea valoare a sporului nu a fost inclusa in valoarea retributiei tarifare pentru calculul contributiei la pensia suplimentara. Intrebarea mea este daca in astfel de situatie, mai este nevoie de a elibera acele adeverinte solicitate in vederea recalcularii pensiilor prin adaugarea acestor sporuri? Acele sporuri nepermanente trebuiau incluse in veniturile pentru care s-a datorat contributia pentru a putea fi acum valorificate privind recalcularea? Va multumesc!
Buna ziua!
Referitor la concediul de ingrijitor, cele 5 zile lucratoare intr-un an calendaristic la care are dreptul angajatul care solicita acel tip de concediu, sunt platite sau nu?
Va multumesc!
Buna ziua! Va deranjez din nou cu o nelamurire.
In luna august 2021 a fost intocmit CCM la nivel de unitate, cu valabilitate august 2023. In luna septembrie 2021 a fost intocmit un act aditional de modificare la acest CCM.
Intrebarea mea este, initierea negocierii colective cu cel putin 45 de zile calendaristice, sa fie inaintea expirarii CCM-ului sau inaintea expirarii actului aditional la CCM?
Va multumesc!
Procesul verbal prin care au fost desemnati reprezentantii salariatilor a fost incheiat in luna Iulie 2021. Prin urmare, sa inteleg ca le-a expirat mandatul. Nelamurirea mea a constat in faptul ca fiind vorba despre o prelungire a conctractului colectiv de munca, presupuneam ca si mandatul poate fi oarecum prelungit. Va multumesc mult !
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie !
In vederea intocmirii unui act aditional de prelungire a contractului colectiv de munca cu valabilitate 23.08.2023, mai este necesar pasul de convocare si intrunire a salariatilor in vederea alegerii reprezentantilor salariatilor sau reprezentantii alesi in momentul cand s-a negociat acest CCM in anul 2021, ar putea ramane aceeasi si pentru negocierea actului aditional de prelungire?
Va multumesc!