avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmina.RS

Activitate Cosmina.RS

Bună seara! Am născut în 6 august 2023, în timp ce eram student doctorand și angajată cu un contract pe perioada determinată ca asistent de cercetare. Pentru ca am continuat să lucrez după naștere, am beneficiat de stimulent de inserție. Contractul meu de muncă se încheie la data de 31 decembrie 2024. Stagiul meu doctoral continuă până în septembrie 2025.

Există posibilitatea să mai beneficiez de vreun ajutor financiar până la împlinirea celor doi ani de la naștere? Vă mulțumesc!
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Seară bună!

Cornel Vasile a scris:

Se va lua in calcul bursa de doctorand, cât și de salariul primit în cadrul proiectului de cercetare.

Mulțumesc pentru răspuns!

Și ce se va lua în considerare la calcularea indemnizației, având în vedere ca în această perioadă am beneficiat atâta de bursa de doctorand, cât și de salariul primit în cadrul proiectului de cercetare, pe care îl voi incasa oricum în continuare?

Cornel Vasile a scris:

Septembrie 2021 - August 2023 este perioada eligibila pentru CCC

In speta , veti beneficia de CCC, intrucat perioada care vi se va lua in considerare va fi septembrie 2022 - august 2023, perioada in care aveti c.i.m.

Bună ziua. Sunt însărcinată în 8 luni, urmând sa nasc în a doua jumătate a lunii august.

Momentan, sunt doctoranda cu bursa în anul III de studii, urmând ca stagiul doctoral sa se finalizeze în luna iulie, context în care am depus o cerere de prelungire a studiilor pentru o perioada de doi ani, în care nu voi mai beneficia de bursa.

In paralel, începând cu luna iunie a anului 2022 am început sa lucrez cu contract de munca pe perioada determinata într-un proiect de cercetare, în cadrul universității la care sunt doctoranda, care se derulează pana în decembrie 2024. Activitatea mea în acest proiect va continua și după naștere, eu beneficiind de salariu lunar.

În ce măsură voi beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului în acest context?