Daca nu mai exista inscrisuri noi fata de dosarul aflat la Tribunal, mai trebuie sa se depuna din nou actele? Ma ajuta si pe mine cineva??
Decizia este data de ICCJ si nu de Curtea Constitutionala. Mai este valabil acelasi termen de 45 de zile pentru ca decizia sa-si produce efecte juridice? Cui se adreseaza recursul si unde se depune? Sentinta atacata este data de Tribunal.Multumesc
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Creditorul a inaintat cerere de deschidere a procedurii insolventei care insa a fost respinsa pe motiv ca "creditorul nu a dovedit ca detine o creanta certa, lichida si exigibila rezultata dintr-un titlu executoriu care sa corespunda exigentelor impuse de decizia nr.4/19.02.2009-prin care biletele la ordin si cecurile pentru a fi puse in executare trebuie sa fie investite cu formula executorie". Cererea a fost introdusa in noiembrie 2008 cand decizia respectiva nu exista si acum chiar daca exista nu este publicata in M.Of.
Dupa parerea dvs. care ar fi motivele recursului in aceasta speta? Mentionez ca exista facturi semnate si un p-v de constatare a insolventei eliberat de executor, care au fost depuse la dosarul de la Tribunal.
Multumesc foarte mult!
Ce trebuie sa plateasca creditorul care vrea sa cumpere el bunurile sechestrate de executor si scoase la licitatie publica. Mai exista un creditor al aceluiasi debitor dar care are o creanta mai mica.Multumesc
Sotia nu a semnat contractul ! In conditiile in care sotul este angajat banuiesc ca se va face poprire pe salar, nu?
Daca creditul nu se acopera cu bunurile proprii atunci executorul se poate indrepta asupra bunurilor comune? Sau numai in sensul in care se face mai intai partajul judiciar al bunurilor comune? Multumesc.
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in urmatoarea problema:
In timpul casatoriei se incheie un contract de credit de nevoi personale de catre sot insa la scurt timp intervine divortul intre cei doi. Sotia promite ca va plati ea creditul pana la stingerea lui dar nu se tine de cuvant. Ca urmare, sotul este somat de banca si i se pune in vedere ca daca nu plateste, se va incepe executarea silita. Ce se intampla intr-o astfel de situatie???
Sotii mai au in comun un apartament si o masina iar partajul nu s-a realizat deoarece nu a fost interesat nici unul din ei.
Ce bunuri sunt supuse executarii silite si care dintre soti raspunde in aceasta situatie?
Multumesc pentru rabdare!
Va rog frumos, daca puteti, sa ma lamuriti in doua probleme:
1. Ce mai putem face impotriva unui debitor (p.j. sau p.f.) care a fost obligat prin ordonanta de plata sa achite debitul, s-a pornit executarea silita dar executorul nu are ce sa execute? Cum se mai poate recupera debitul? Falimentul nu-l putem cere pentru ca este o suma mai mica de 10.000 lei.
2. Debitorul p.j., in urma procedurii de faliment, a fost radiat din Registrul Comertului, s-a cerut atragerea raspunderii administratorului dar acesta nu detine nici un fel de bunuri, astfel ca debitul nu a putut fi recuperat. Care mai este sansa de a recupera debitului?
Va multumesc!
Am fost sfatuita ca daca depun intampinare se va cere termen pentru studiu iar daca depun doar nota de sedinta se va dezbate atunci, dupa care instanta se va putea pronunta. Astfel, am ales aceasta varianta care sper sa ma avantajeze! Multumesc.
Termen de intampinare nu mai am pentru ca termenul este in 17 aprilie. Ma gandesc totusi sa intocmesc o nota de sedinta prin care trebuie doar sa "lamuresc" anumite lucruri si dezbatandu-se in contradictoriu poate se finalizeaza, nu? Va intreb pentru ca sunt novice in domeniu si culeg de peste tot sfaturi si pareri. Va multumesc pentru rabdare>