In cazul unei contestatii la executare as putea concepe doar o nota de sedinta pe care sa o sustin si sa o depun la primul termen, in locul unei intampinari? Ma gandesc la aceasta solutie pentru faptul ca poate s-ar rezolva la acel termen problema si nu se va mai acorda alt termen pentru studiul intampinarii. Nota de sedinta poate avea ceeasi structura ca si intampinarea? Va multumesc mult!
Buna ziua !
Daca depuneti intampinare cel mai tarziu cu 5 zile inaintea termenului de judecata, conform art. 114 indice 1 alin. 2, nu se va putea cere termen pt a lua cunostinta de intampinare.
Daca notele de sedinta nu au continutul unei intampinari ori daca le depuneti dupa dezbateri nu se va da termen pt studiul acestora. De altfele, notele scrise sau concluziile scrise sunt destinate numai judecatorului, pt a fi lamurit dar aspectele sesizate acolo dsaca nu sunt dezbatute in contradictoriu nu prea folosesc decat pt lamurire.... De asemenea inscrisurile depuse trbuie comunicate si partii adverse, etc....
1. La prim termen si nu numai la prim termen, puteti depune note de sedinta. Nota de sedinta nu este reglementata prin dispozitiile Codului de procedura civila, ea a rezultat din necesitatea existentei la dosar a sustinerilor partilor avand in vedere faptul ca una spui si alta apare consemnat in incheierea de sedinta.
2. Nota de sedinta cuprinde sustinerile reprezentantului partii la acel termen. Ea nu poate avea aceeasi structura cu intampinarea si nici nu se confunda cu concluziile scrise.
Sunteti in fata instantei de fond, art. 118 Cod procedura civila nu mai prevede termenul de 5 zile libere in vederea depunerii intampinarii, sub sanctiunea...., ca in anii 2005-2006.
3. Daca aveti exceptii de invocat, nu le puteti invoca decat prin intampinare sau oral, in sedinta publica.
Termen de intampinare nu mai am pentru ca termenul este in 17 aprilie. Ma gandesc totusi sa intocmesc o nota de sedinta prin care trebuie doar sa "lamuresc" anumite lucruri si dezbatandu-se in contradictoriu poate se finalizeaza, nu? Va intreb pentru ca sunt novice in domeniu si culeg de peste tot sfaturi si pareri. Va multumesc pentru rabdare>
Repet, fiind in fata instantei de fond, aveti tot timpul din lume sa depuneti intampinare!
De regula, sustineti in fata instantei ceea ce aveti de sustinut, dezbateti in contradictoriu si depuneti nota de sedinta la dosar.
Am fost sfatuita ca daca depun intampinare se va cere termen pentru studiu iar daca depun doar nota de sedinta se va dezbate atunci, dupa care instanta se va putea pronunta. Astfel, am ales aceasta varianta care sper sa ma avantajeze! Multumesc.