Buna seara,
Saptamana aceasta a fost prima oara cand am intrat in instanta, m-am angajat de curand si nu am nici experienta.
Va rog mult sa ma sprijiniti in urmatoarea speta, am avut un dosar in prima saptamana de la angajare eu ofertant , la o licitatie am fost declarat respins , mentionez ca am fost de fapt doi reclamantii insa nu am treaba cu ei , am formulta contestatie asa cum m-am priceput, cnsc declina la curte , am fost la curte insa nu s-a prezentat nimeni , nici reclamantul 2 si nici parata, am amanat cauza, la al doile termen reclamant 2 solicita judecarea in lipsa , si se prezinta parata depunde intampinare cei drept nu eram pregatita si m-am speriat ca nu stiam ce sa fac, am rugat sa-mi acorde un nou termen pt analizarea intampinarii, dl presedinte pana la urma mi-a acceptat si la urmatorul termen se va discuta competenta curti dupa noul cod de procedura civila.
Eu n-am mai depus nimic inafara de contestatie ce fac in cazul asta, daca declina competenta curtii pot epune raspuns la intampinare, daca nu declina competenta si trimite la tribunal dosarul , in acest caz nici nu stiu ce pasii sunt sau ce sa fac.
Va rog nu ma judecati ca m-am angajat intr-o functie si nu stiu pe ce lume sunt.
Intrebare in acest caz ce se intampla ce sa fac?
Multumesc!
va trebui să studiați cu atenția cuvenită (potrivit interesului dvs.) conținutul Întâmpinării și, cum Întâmpinarea trebuie să cuprindă :
C.Proc. Civ. VECHI, Art. 115. - Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.
Art. 116. - La intampinare se vor alatura atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt; de asemenea se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, mai mult un rand de copii pentru instanta.
Așa fiind, va trebui :
a) pe deoparte, să VÃ formulați un înscris cu apărările (”Note cu apărări împotriva Întâmpinării pârâtei XZ ”) și criticile dvs. împotriva Întâmpinării ;
b) pe de altă parte, să vă SUSȚINEȚI cu tărie (și având suport probe/dovezi ce le-ați invocat în acea Contestație) însuși Contestația, ”împletind” cu dibăcie susținerile din Contestație cu apărările/respingerile din și în conținutul Întâmpinării părții adverse (pârâtei).Formulați scurt, clar și la obiect TOTUL, la final puneți CONCLUZII.
Nota 1 :
- depuneți cu 2 - 3 zile înainte de termenul acordat, prin serviciul Registratură al instanței la care aveți dosarul câte un exemplar pt. pârătă+unul pt instanță (opriți si dvs. un exemplar înregistrat pt. a vă pute orienta și susține și oral în fața instanței ;
Nota 2 :
- atenție sporită la eventualele EXCEPȚI invocate de pârâtă, cât și a posibilității dvs. de a INVOCA/RIDICA excepții.Procesele se câștigă și se pierd foarte ușor pe excepții.
As avea mai multe intrebari insa in prima faza va multumesc mult de tot pentru raspuns , nu am pe cine sa intreb si nici sa ma sfatuiasca.
Cel de al doile reclamant este tot in dosarul meu fiind din categorie de licitati, aceste note scrise ii le dau si lui sau doar instantei si parratului?
Paratului il imanez in instanta?
2. la urmatorul termen se va discuta competenta /adica se va constata daca ramane dosarul la curte fiind competenta sa judece fiind vorba de un anumit prag valoric , daca se declina competenta si ramane la curte atunci ce fac? spun ce am scris pe note scrise cam de cate pagini sa fie ca in intampinare a.c. spune doar ca , castigator este x cine a participat si cei doi care au facut contestatie noi si cel 2,cel declarat castigator spun ei(A.C) chiar daca nu are cheltuieli directe si indirecte si ca profitul lui este o, pe au.contractanta nu o intereseaza, este treba ofertantuli.
acum eu contestatia am facut-o in mumele fiemei mele pt ca nu a primit raspuns la justificarea pretului pe care l-am oferit .si trimis A.C.
notele scrise cum le incep /macar un inceput de fraze ma puteti ajuta= aici voi raspunde la intampinare
pe fond voi face concluzii scrise si voi scrie despre tot sper ca la acest doc sa ma descurc, la note scrise mai greu.
Crede-ti ca puteti sa ma ajutati ?
daca nu cer prea mult , lili34cretu@yahoo.com.
Multumesc !
Încerc să vă ajut.
”Cel de al doile reclamant . . . ii le dau si lui sau doar instantei si parratului? Paratului il imanez in instanta?”
1)
depuneți instanței prin serviciul Registratură : câte un exemplar pt. fiecare RECLAMANT+unul pt instanță (ce-l va pune la dosar).Înregistrați și păstrați într-un dosar al dvs. în ordinea depunerii, câte un exemplar din orice înscrisuri/acte depuneți instanței.Puteți înmâna și personal în cadrul ședinței de judecată fiecărui reclamant câte un exemplar, idem instanței iar pe exemplarul dvs. rugați respectuos instanța să vi-l semneze și-l folosiți la timpul oportun ;
2)
”la urmatorul termen se va discuta competenta. . . atunci ce fac?”
Nu prea e problema dvs. ”competența instanței” ci a instanței totusi, ascultați cu atenție : instanța va pune în discuție, apoi, va hotărî care instanță e competentă a judeca cauza dvs, o va trece în Încheierea din acea ședință și veți afla următorul termen ști la care instanță veți DEPUNE ”Note scrise cu apărări și susțineri împotriva pârâtei XZ”.Veți prinde curaj, vă familiarizați cu atmosfera din ”sala pașilor pierduți” și veți învăța pe viu și din mers, arta de a fi de jurist.
3)
”spun ce am scris pe note scrise cam de cate pagini sa fie . . . pe au.contractanta nu o intereseaza, este treba ofertantuli.”
Mi-e greu să pot da o informație concretă deoarece NU CUNOSC conținutul Întâmpinării pârâtelor.În principiu, dvs., trebuie să criticați, să respingeți și să DEMOLAȚI din ”rădăcină” TOATE susținerile/afirmațiile emise de reclamantă dar cât mai pe înțelese și concentrat : instanța NU are timp de ”lectură”, o plictisitți, obosește dacă veți scrie prea mult, va citi în ”diagonală” susținerile dvs. E deajuns ”un par zdravăn la un car de oale” ! Verbal, în fața instanței, veți condensa (de aceea e bine să depuneți și în scris) la maximum posibil TOATE criticile și susținerile dvs. : vi se va acorda cuvântul cu puține minute, poate veți auzi instanța spunându-vă ”sintetizați, vă rog” NU vă panicați dar Atenție la acest aspect !
4)
”acum eu contestatia am facut-o in mumele fiemei . . .notele scrise cum le incep /macar un inceput de fraze ma puteti ajuta= aici voi raspunde la intampinare
pe fond voi face concluzii scrise si voi scrie despre tot sper ca la acest doc sa ma descurc, la note scrise mai greu.”
Unii, întrebuințează doar VERBAL această formă.Alții, în scris și foarte condensat când li se acordă cuvântul.Eu, folosesc depunerile scrise înregistrate ori, semnate de instanță și foarte condensat le susțin în fața instanței.Dvs. puteți face cum doriți sau, cum vă va lumina Duhul Sfânt.
Da, un posibil model :
Dosar civ.nr. . . ./. . ./20 . . .
Contestatar: numele si prenumele dvs.
Secția a . . .- a Civilă
Termen : . . . 2013, sala . . . ora . . .:00
Către,
(de exemplu : Tribunalul W),
Secţia . . . .
Pentru termenul mai sus arătat depun :
NOTE (sau NOTE DE SEDINTÃ CU) CU APÃRÃRI SCRISE, SUSTINERI și probe ÎMPOTRIVA Întâmpinării PÂRÂTEI XZ
1.
Solicit să constataţi că toate susţinerile din Întâmpinarea pârât/ei/elor, sunt netemeinice, nelegale, artificiale, neprobante şi de-a dreptul stupide şi reprezintă o sfidare a drepturilor mele de a . . . după cum voi arăta concret şi pe bună dreptate în continuare, astfel :
a.
Cu privire la susţinerile puerile din Întâmpinarea pârât/ei/elor, precum că ". . ." :
· rog Onorata Instanţă să constate că deşi pârâta doreşte/invocă ca acţiunea intentată de mine . . . ,
· privind dreptul meu . . . astfel că pârâta se comportă în afara şi chiar împotriva drepturilor fundamentale ale Omului înscrise în Constituţie, precum şi în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi nu numai, a se vedea,
· întrucât pârâta a . . . ;
· în consecinţă, toată vorbirea pârâtei ESTE IRELEVANTÃ neavând nici o legătură cu obiectul cauzei mele,
· aşa fiind, . . . răspunzând astfel în . . . pentru vătămările ce mi le-a produs datorită . . . aşa cum este cazul meu în speţă, deci . . .,
· Mai mult, pârâta, prin atitudinea sa . . .
b.
Toate susţinerile din Întâmpinarea pârâtei sunt nelegale, nefondate, artificial invocate, viclene, pârâta urmărind doar să se sustragă de la răspundere pentru abuzul
Din Întâmpinarea pârâtei, rezultă clar că, EA VREA SÃ . . ., să facă ce vrea cu drepturile şi interesele mele legitime statuate în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi mai ales din Constituţia României, şi EA să nu răspundă în faţa nimănui pentru încălcarea LEGII.
2.
Sentinţa civilă nr.. . ./. . . din .. . 201. . . pronunţată de instanţa de fond a tribunalului W, ESTE TEMEINICÃ şi LEGALÃ, ea NU TREBUIE . . . deoarece NU EXISTÃ MOTIVE DE . . . , este dată cu respectarea legii şi în acord/armonie cu legislaţia Europeană şi pronunţată de o INSTANŢÃ COMPETENTÃ.
a.
Faptul că prin comportamentul ei, pârâta îşi poate permite vătămarea, abuzul, batjocura mea, pe principiul enunţat chiar de ea precum că ". . . " Legea zice altceva.. . . Legal şi instanţa de fond, pe baza probelor ce i le-am administrate şi făcând o judecată imparţială, dreaptă şi cinstită, a pronunţat corect şi în mod legal Sentinţa nr.. . .. . . din . . . 201 . . , în care a sancţionat pe pârâta . . . . conform legii.
b.
Obiectul CERERII mele din . ./. . ./ . . ., printre alte puncte acolo arătate, cerea şi soluţionarea pct. . . .arătate, iar . . .
Pârâta avea obligaţia legală să probeze contrariul LA FOND şi NU să facă doar "valuri" ACUM ÎN . . . cu doar afirmaţii puerile fără dovezi.
De ce pârâtele nu au făcut nimic la fond ? Cine le-a oprit ? Doar propria lor voinţă.
c.
Referitor la afirmaţiile puerile a recurentei pârâte din Întâmpinarea ei, precum că ". . . ", şi că ". . ." este necesar a se reţine că :
1. pârâtele . . . aveau obligaţia legală să . . .
Aşa fiind, mă văd nevoită să invoc şi să ridic Excepţia . . .precum şi Excepţia . . . privind orice demers la pretinsele de ele acum ". . . " deoarece :
· odată chemate în proces, cele 2 entităţi pârâte arătate aveau obligaţia legală şi tot interesul . . .
· În adresa lor nr. . . ., au invocat la liniuţa (2) a doua . . . ". . .", iar obiectul CERERII mele din . . . .către pârâte la pct.3 şi 4, era ". . .",
Aşa fiind, se impune admiterea excepţiilor mele şi RESPINGEREA în totalitate a Întâmpinării pârâtei ca fiind aşa cum am arătat netemeinică, nelegală, nefondată, lipsită de interes, conţinând motive de-a dreptul stupide şi declarate din răutate şi pueril motivate.
2. nici măcar . . . NU-ªI POATE SUSŢINE CU NICI UN FEL DE PROBÃ afirmaţiile sale, ori, potrivit art. . . .C.Civ. aceasta avea obligaţia legală să dovedească DAR nu a putut dovedi CU NIMIC puerilele ei afirmaţii. neavând şi neputând administra nici un fel de probe pertinente şi utile cauzei, pur şi simplu mănâncă în zadar şi netemeinic timpul magistraţilor-judecători, al instanţei de judecată.
Solicit :
- RESPINGEREA în totalitate a Întâmpinării pârâtei ca fiind aşa cum am arătat : netemeinică, nelegală, nefondată, lipsită de interes, cu motive neprobante şi de-a dreptul stupide, din răutate şi pueril motivată.
Bază :
- Constituţia României, art.. . . , ,
- Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, art. . . .,
- orice alte norme juridice favorabile susţinerii drepturilor şi intereselor mele legitime în prezenta cauză.
În probaţiune :
- Adresa X nr.. . ./ . . . din . . . depusă de mine la fond în dosar.
Va multumesc inca data, am sa va tin la curent.
Ca la gradinita am sa scriu.
1. merg in data x si astept sa se pronunte presedintele daca c.a.este competecta sa judece dosarul in continuare, voi avea concluzii scrise pe care le voi sustine verbal si am sa ii le inmanez,presedintelui este bine asa? cum cer permisiunea , onorata instanta va rog sa-mi acceptati/?sustinerile mele si in scris?
2. daca declina competenta la tribunal, multumesc si tac.
M-am gandit sa fac inainte note scrise dar cred ca vreau sa termin acest proces , crede-ti ca as proceda bine, eu de fapt contest intampinare prin care aut. contractanta a declarat castig pe y i-am gasit motive citind intampinarea desi cred ca nu voi avea mari sanse sa castig pentru ca ma pierd exact cand nu trebuie,
Va rog sa nu radeti de ce va scriu dar .................:-/ poate dupa 3-4 procese continu si cu ajutorul dvs. voi reusii sa prind aripi.
multumesc inca o data1
o seara frumosa!