avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice RASPUNS LA INTAMPINARE- ACHIZITII PUBLICE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

RASPUNS LA INTAMPINARE- ACHIZITII PUBLICE

Buna seara,
Saptamana aceasta a fost prima oara cand am intrat in instanta, m-am angajat de curand si nu am nici experienta.
Va rog mult sa ma sprijiniti in urmatoarea speta, am avut un dosar in prima saptamana de la angajare eu ofertant , la o licitatie am fost declarat respins , mentionez ca am fost de fapt doi reclamantii insa nu am treaba cu ei , am formulta contestatie asa cum m-am priceput, cnsc declina la curte , am fost la curte insa nu s-a prezentat nimeni , nici reclamantul 2 si nici parata, am amanat cauza, la al doile termen reclamant 2 solicita judecarea in lipsa , si se prezinta parata depunde intampinare cei drept nu eram pregatita si m-am speriat ca nu stiam ce sa fac, am rugat sa-mi acorde un nou termen pt analizarea intampinarii, dl presedinte pana la urma mi-a acceptat si la urmatorul termen se va discuta competenta curti dupa noul cod de procedura civila.
Eu n-am mai depus nimic inafara de contestatie ce fac in cazul asta, daca declina competenta curtii pot epune raspuns la intampinare, daca nu declina competenta si trimite la tribunal dosarul , in acest caz nici nu stiu ce pasii sunt sau ce sa fac.
Va rog nu ma judecati ca m-am angajat intr-o functie si nu stiu pe ce lume sunt.
Intrebare in acest caz ce se intampla ce sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lilicretu , utilizator 18:29, 23 Februarie 2013
toți marii savanți ai lumii, la început, au fost doar niște începători, unii mai isteți, alții chiar și din repetenți.Cu privire la modul dvs. de a pune problema, mi se pare normal : ignorații pe cei ”deștepți” nu și pe cei cu adevărat capabili și apreciații ca fiind cei de la care aveți cu adevărat multe de învățat (NU mă includeți pe mine aici, NU e cazul).NU trebuie decât : curaj, ambiție, studiul cauzei și al Legii.
1) vi se acordă cuvântul (timpul alocat este insuficient : va trebui să condensați apărările dvs. și să vi le susțineți cu așa tact, diplomație și folosind tehnica persuasiunii (”aruncați-vă” puțin cu privirea în filosofie-antici-specialiști ai zilelor noastre etc etc tehnici de marketing, managementul situației.Pe lângă ”altele” în fața instanței, f. pe scurt : ”negociați, vindeți șiii cumpărați”, instanța trebuie convinsă de susținerea dvs., sper că veți înțelege ceea ce doresc să exprim, ceea ce trebuie să fiți.Instanța este plictisită, grăbită șiii . . . De aceea, e bine mai întotdeauna și mai ales când ai putin timp : să formulezi și Sà depui în SCRIS (vorbele nu pot fi cusute la dosar) ceva scurt clar și susținut cu probe.” merg in data x si astept sa se pronunte presedintele daca c.a.este competecta sa judece dosarul in continuare, voi avea concluzii scrise pe care le voi sustine verbal si am sa ii le inmanez,presedintelui este bine asa? scrieți doar în memoria dvs, ca să vă puteți descurca în fața instanței.Mi-ar trebui timp pt. ”susținerea unui curs” totuși, f. pe scurt : există/ați putea întrebuința mai multe strategii în fața instanței, doar un mic exemplu : A) Onorată Instanță : susținerile (sau afirmațiile - deci negați/desconsiderați/înlăturați/respingeți punctul de vedere al adversarului și, în același timp, îl evidențiați pe al dvs. și-l susțineți cu DOVEZI pe care le precizați și depuneți pe rând ori, toate odată și trecându-le apoi ”în revistă” verbal în ședință), pârâtei (adversarului dvs. potrivit speței ce-o aveți în discuție) sunt : netemeinice (deoarece, așa după cum am arătat și dovedit cu actele/înscrisurile . . ., ori : potrivit chiar hotărârii instanței de fond-Sentința civilă nr. . . din . . . mi-a dat câștig de cauză întrucât pârâta a . . sau NU a . . făcut etc), este nelegală deoarece : pârâta . . . Am dovedit cu ”factura”, documentul numit ”T” și ”X”, documente/înscrisuri ce le are onorata instanță la dosar, rog a se vedea fila ”4” sau filele ”. . .” (consultați cu cel puțin 4-5 zile înainte de termen la Arhivă acel dosar înainte de a fi predat instanței și notați-vă) sau inadmisibile (a se vedea codul).În concluzie/concluzionând (Atenție la concluzii pe fond și . . .) : acțiunea pârâtei fiind netemeinică, nelegală . . ., vă solicit respingerea ei și admiterea acțiunii mele, acțiune care, așa după cum am arăta și dovedit, este legală, temeinică și admisibilă. B) Sau : onorată instanță, vă solicit admiterea acțiunii mele așa cum am formulat-o! Aici sunt multe de discutat : cu timpul veți prinde ”firul”.
2) da.
3) toate acțiunile ce le promovați : trebuiesc susținute de critici la adresa adversarului și de susțineri ale poziției-drepturilor dvs. : unii susțin doar verbal (când veți intra în posesia redactării grefierului, s-ar putea să NU vă vină a crede a ceea ce notează acela acolo și să achiesați punctului meu de vedere, adică e spre binele dvs. să folosiți ambele variante succesiv).Ca să NU vă ”pierdeți . . ” ar fi spre binele dvs. să depuneți atât în scris cât și susțineri verbale în fața instanței.Apropo : evitați privitul direct în ochii judecătorului ! Ocupați un loc în sală la susținerea cauzei, în așa fel, încât să priviți puțin dintr-o parte judecătorul evitându-i privirea ochilor : priviți-l în jurul buzelor, captându-i doar cuvântul.Așa NU o să vă mai ”pierdeți” în timpul conversației.
4) dacă și după aceste conversații cu mine vă veți mai ”pierde” în fața judecătorului : ”să mă chemați să vă bat zdravăn”, sper să vă încurajeze și să vă întărească gluma mea.
5) nu cu ajutorul meu veți reuși ci cu al lui Dumnezeu : eu sunt doar un biet supus al Lui.
Vă doresc noapte bună șiii curaj !
saruma-na

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model intampinare recurs in calitate de intimat reclamant laurra_matei laurra_matei Buna ziua, Am nevoie sa ma ajutati in redactarea unei intampinari in urma unui recurs depus de parat intr-un proces de recuperare drepturi banesti. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)