avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns la intampinare sau note si concluzii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns la intampinare sau note si concluzii?

Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... Inainte de chemarea in instanta, pensionarul a solicitat in scris Casei de pensii sa aplice acea majore. Casa de pensii a refuzat tot in scris...
La primul termen, in septembrie, pensionarului i s-a inmanat "intampinarea" depusa de Casa de pensii.
Termenul urmator este in noiembrie 2012.
Pensionarul trebuie sa formuleze un "raspuns la intampinarea paratului", in scris sau sa sustina verbal acest raspuns in fata judecatorilor?
Ori poate formula in scris "concluzii scrise" in care sa-si sustina punctele de vedere raspunzand totodata si la intampinarea paratului?
Poate sa anexeze alte inscrisuri la raspuns ori la concluzii?
Va multumesc pentru efortul de a ma indruma prin raspuns la cele 3 intrebari.
P.S. Pentru exacta aceiasi majorare de pensie alti trei colegi cunoscuti ai pensionarului respectiv, au castigat procesul iar casa de pensii a fost obligata sa emita o noua decizie si sa plateasca diferent de bani pe 1-2 ani in urma.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:23, 16 Octombrie 2012
Poate depune un raspuns la intampinare prin cae sa combata sustinerile paratei casa de pensii.

In cadrul probelor, va putea depune toate inscrisurile in dovedirea pretentiei sale, chiar si decizii favorabile pronuntate anterior in spete similare.

In final va putea depune si concluzii scrise.

Este recomandabil sa fie facute in scris toate aceste acte, deoarece vor ramane la dosar si se vor putea lua in considerare in eventualele cai de atac de catre instanta superioara.
Am sa-l sfatuiesc sa intocmeasca un raspus la intampinare si separat concluzii scrise.
Raspunsul sa-l inmaneze judecatorului si sa-l sustina in fata acestuia la termenul dion noiembrie.
Apoi in aceeasi sedinta daca i se da cuvantul pe fond sa sustina concluziile scrise si sa le depuna in instanta asa cum le-a formulat in scris. La acestea sa anexeze si deciziile favorabile obtinute de alti colegi.
Sper ca am inteles bine.
Va multumesc!
1) la termenul acordat, cred că respectiva cauză va fi în stare de judecată, de va fi așa, pt. aceasta, respectivul pensionar ar putea formula (în 3 exemplare, unul pt. el) și depune la registratura instanței (2 exemplare, unul pt. instanță, unul pt pârâtă) ori înmâna personal, președintelui completului de judecată, un înscris intitulat ”NOTE cu susțineri și apărări împotriva Întâmpinării pârâtei”, bine documentat și :
a) pe deoparte, răspunzând fiecărei combateri/apărări/respingeri a pârâtei la Întâmpinarea ei;
b) pe de altă parte, SUSȚINÂNDU-ȘI concret pretențiile capetelor sale din Cererea de chemare în judecată a pârâtei.
Verbal, își poate susține punctele scrise în ”NOTE cu . . .”, ori formulând pur și simplu o frază gen : susțin în totalitate conținutul ”Notelor mele” depuse la dosar sau, după caz, înmânate mai înainte onoratei instanțe.Va avea la el un exemplar.
2) va urma judecata, atunci ori la alt termen, fiecare parte va susține pretențiile potrivit punctelor sale de vedere, e posibil ca instanța să solicite părților să depună CONCLUZII în scris, până la termenul ce-l va anunța ca fiind ”în pronunțare”, cauza rămâne în pronunțare pt. ziua de . . . Pt. acel termen este recomandat ca părțile să formuleze și să depună un înscris la Registratură numindu-l ”CONCLUZII SCRISE”.În acel înscris, se face de fapt un foarte mic rezumat al cauzei-ESENȚA, la final se scrie : CONCLUZIONÂND : aici se solicită instanței pe 2-4 rânduri dorința finală.Pt. reclamant, ca exemplu : solicit onoratei instanțe admiterea cererii mele etc etc ea fiind necesară, temeinică și legitimă.Sau : obligarea pârâtei la recalcularea pensiei/aplicarea majorării pensiei mele . . .etc
3) înscrisurile trebuiau anexate Cererii de chemare în judecată, deoarece trebuie puse în discuția părților etc etc dar le puteți depune la înscrisul intitulat ”NOTE cu . . . ”, menționând că anexează următoarele înscrisuri inscripționate”pt.conformitate cu originalul” și semnate personal, în 2 exemplare.Acestea vor fi deduse judecății.

Notă: dacă are vreo copie de pe alte hotărâri judecătorești similare cazului său, în care alți reclamanți au câștigat procesele, reclamantul poate anexa și așa ceva.Va fi în avantajul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii scrise sau răspuns la precizări în judecată fond? ken ken Buna ziua tuturor. Sunt intr-un proces cu o Asociatie de Proprietari-reclamant. Au avut loc doua termene pana acum. Am depus intampinare in timp util, iar ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare- achizitii publice lilicretu lilicretu Buna seara, Saptamana aceasta a fost prima oara cand am intrat in instanta, m-am angajat de curand si nu am nici experienta. Va rog mult sa ma sprijiniti in ... (vezi toată discuția)
Revenire asupra continutului intampinarii Morgiana Morgiana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Intreb pentru o persoana care are un proces si, pentru ca nu are bani de avocat, si-a facut singura ... (vezi toată discuția)