avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... MODEL INTAMPINARE RECURS IN CALITATE DE INTIMAT ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

MODEL INTAMPINARE RECURS IN CALITATE DE INTIMAT RECLAMANT

Buna ziua,
Am nevoie sa ma ajutati in redactarea unei intampinari in urma unui recurs depus de parat intr-un proces de recuperare drepturi banesti.
Mentionez ca sentinta primei instante a dat castig de cauza partii reclamante, respectiv noua, cu drept de recurs.
In linii mari, este vorba despre o plangere formulata de noi, in calitate de angajate, pentru recuperarea unor drepturi banesti de la fosta firma angajatoare. Am incheiat contracte individuale de munca cu firma angajatoare, cu timp partial de munca, respectiv 4 ore insa acordul verbal dintre partii era sa lucram 8 ore/zi, acceptand asta bazandu-ne pe buna credinta a angajatorului, urmand a fi platite pentru norma intreaga insa nu s-a intamplat asa, am fost platite doar pentru ceea ce era trecut in contact.
Paratul a depus recurs motivand ca au respectat contractul de munca si ca noi am stat zilnic la munca timp de 8 ore zilnic doar in virtutea obisnuitei anterioare, ca martorul adus de noi este unul subiectiv si marturia lui ar trebui sa fie anulata, ca prin atitudinea noastra am determinat rezilierea contractului dintre firma angajatoare si platitorul de drept al serviciilor.
Nu stiu exact daca m-am facut total inteleasa cu problema mea dar mi-ar fi de mare ajutor orice indrumare.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: laurra_matei , utilizator 16:44, 14 Februarie 2013
Buna ziua,

intampinarea trebuie depusa cu minimum 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata.
Nu exista un tipizat pentru intampinare dar ea trebuie sa contina nr. de dosar, instanta unde va judecati, numele, adresa si calitatea partilor si apararile/exceptiile si probele pe care le cereti in aparare.
Dupa ce aratati instanta, dosarul, numele...etc, explicati judecatorului cum s-au desfasurat lucrurile iar apoi contraziceti afirmatiile facute de angajator in recurs, explicand de ce nu este asa cum sustine el.
Ar fi bine totusi sa apelati la serviciile unui avocat.

Succes!

Avocat Costi Boncu
NU EXISTÃ model tip/tipizat pentru Întâmpinare.Cel nevoit îşi formulează potrivit specificului şi nevoilor sale de apărare (împotriva Cererii de chemare în judecată, apel, recurs etc etc)
Eu, încerc să vă ofer un posibil model, model ce necesită modificari/adaptări potrivit nevoilor spetei dvs.


PT. RECURS

Dos. Civ.Nr. …/…/… , secţia . . . , sala . . . ., ora . . .,
Intimat-Reclamant : numele şi prenumele dvs.
Termen : este trecut în Citaţie ori îl cunoaşteţi de la proces

Către,
Judecătoria/tribunalul/Curtea de Apel . . . ,.

Subsemnatul . . . , domiciliat în . . .str. . . .nr . . . .bl . . .sc . . . ap . . ., cod poştal . . ., în calitate de Intimat-reclamant, depun în termen legal

ÎNTÂMPINARE

împotriva recursului formulat de recurenta-reclamantă S.C . . . . . . . , în Dos. civil Nr. . ./codul instanţei /data, anul . . .prin care vă solicit respingerea recursului ca fiind netemeinic, nelegal, susţinut cu viclenie şi minciună etc etc din cel puţin următoarele motive :
1) este netemeinic : . .. . . .. . .,
2) nelegal : . . . .,
3) susţinut cu viclenie şi minciună . . . .,
4) . . . . . .,

(faceţi un mic rezumat al cerinţelor părţii adverse, urmată/concomitent de susţinerile dvs. cu probe scrise, martori etc criticând punctul de vedere/afirmaţiile/susţinerile părţii adverse şi solicitând înlăturarea ca fiind netemeinice, nelegal e . . . . ., în contra-probă, vin si arăt onoratei instante de recurs că: probele mele (le denumiţi şi arătaţi şi fila din respectivul dosar) aflate la dosar, fila nr……., dovedesc cu certitudine şi claritate că. . . . .(ori, scot la iveală faptul că, . . .)

ÎN DREPT
- Constituţia României, art. :. . .; . . .; . . .; . . . . ;
- Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, art. : . . . ; . . . ;
- Cod Proc. Civ. art.115 - 118 ; . . . . ; . . . .;

ÎN PROBAŢIUNE
- înscrisul numit . . . . .semnat de . . . . ;
- copie de pe actul . . . . . .;
- copie de pe actul numit . . . din data de . . . .;
-
Ridic următoarele excepţii (dacă e cazul):
1) Excepţia tradivităţiii recursului (dau ca exemplu);
2) Excepţia . . . . ;

Notă : toate excepţiile ce le veţi ridica, aveţi obligaţia să le SUSŢINEŢI scurt, clar şi la obiect:

ANEXEZ în . . . exemplare cu menţiunea "Pt. conformitate cu originalul" (probe pe care scrieţi şi semnaţi fiecare copie cu această menţiune) :
- . . . . .;
- . . . .;
Faţă de cele expuse mai sus, consider că Sentinţa Civilă Nr. . . ./ . . ./ . . . pronunţată de către (daţi numele instanţei, de exemplu : judecătoria Târgovişte) este temeinică, legală şi admisibilă.Solicit respingerea recursului ca fiind : netemeinic, nelegal, etc etc (spre exemplu inadmisibil dacă e cazul etc etc)

Cu cheltuieli de judecată ce voi fi nevoit/ă a le face cu prezenta acţiune.

Depusă în . . . .exemplare, (se depune 1 exemplar pt. instanţă şi câte unul pt. fiecare reclamant, TOATE identice)

data, semnătura

ATENŢIE ! adaptaţi-o situaţiei dvs.şi o formulaţi în atâtea exemplare câte părţi sunt în proces+una pt instanţă şi adăugaţi una pt dvs. ce-o reţineţi după înregistrare.O depuneţi la serviciul Registratură.În ziua rămânerii în pronunţare , depuneţi bonuri cu cheltuielile de judecată (bonuri xerox etc etc)

Curaj şi mult succes !

Iată, ce prevede Cod. Proc. Civ., Art. 115
Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.

Art. 116
La intampinare se vor alatura atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt; de asemenea se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, mai mult un rand de copii pentru instanta. Daca mai multi reclamanti au un singur reprezentant, sau un reclamant sta in judecata in mai multe calitati juridice, se va depune la dosar pentru aceste parti cate o singura copie.

Art. 117
Cand sunt mai multi parati, ei pot raspunde toti impreuna sau numai o parte din ei, printr-o singura intampinare.

Art. 118
Intampinarea este obligatorie, afara de cazurile in care legea prevede in mod expres altfel.

In cazul in care paratul nu este reprezentat sau asistat de avocat, presedintele ii va pune in vedere, la prima zi de infatisare, sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare despre care se va face vorbire in incheierea de sedinta; instanta va acorda, la cerere, un termen pentru pregatirea apararii si depunerea intampinarii.



Buna ziua,
Va multumesc pentru indrumarile dvs, mi-au fost de real folos in intocmirea intampinarii. Sper sa fie un succes.
O zi faina va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare- achizitii publice lilicretu lilicretu Buna seara, Saptamana aceasta a fost prima oara cand am intrat in instanta, m-am angajat de curand si nu am nici experienta. Va rog mult sa ma sprijiniti in ... (vezi toată discuția)
Termen si modalitate de depunere intampinare florin.claudiu florin.claudiu stiu ca o intampinare se depune cu cel tarziu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit , ce nu stiu este modalitatea de transmitere si daca de exemplu ... (vezi toată discuția)