avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concluzii la intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concluzii la intampinare

Daca mi s-a dat intampiarea paratului s-o studiez iar instanta a dat un nou termen de judecata, si doresc sa fac niste precizari la ceea ce a scris paratul in intampinare le pot scrie sub forma de concluzii si la termenul urmator sa le predau judecatorului sau pot sa le expun verbal in fata instantei la urmatorul termen ???
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
ContSters184698, utilizator
Cel mai recent răspuns: Precup Maria , utilizator 20:47, 6 Ianuarie 2012
faceti note scrise daca doriti... concluziile le formulati la finalul procesului
si notele scrise le predau judecatorului sau le citesc infata lui ?
vultur1 a scris:

doresc sa fac niste precizari la ceea ce a scris paratul in intampinare

Ati auzit vreodata ca un bun general sa-i dezvaluie adversarului planul de a ataca prin surprindere o citadela!?

Daca "precizarile" acelea nu sunt ...bomboana de pe coliva (caz in care le pastrati pentru sfarsit), atunci inseamna ca nu trebuie scrise. Nu acum.

A! Daca aveti de formulat aparari impotriva unor exceptii invocate de parat prin intampinare, atunci scrieti-le. Si le depuneti dupa ce vi s-a dat cuvantul pe exceptie.

Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
romascanu, moderator
Trebuie gandita situatia bine deoarece nu cred ca ar avea sens sa depuneti concluzii scrise pana se administreaza probatoriul.Si eu mai depun cateodata note de sedinta pentru a presa, dar asa ceva se face foarte rar si in conditiile in care instanta urmeaza sa solicite precizari referitoare la probatoriu sau la alte aparari preliminare pe diferite texte de lege incidente in cauza care sa tinda a bloca o aparare care urmeaza a fi facuta de partea adversa in scopul descurajarii acesteia.Spre exemplu, printr-o infractiune obtine o proba.

Sau, in alti termeni, s-ar putea ca nimic din ce sustineti in ,,concluziile scrise " sa nu mai aiba fundament probatoriu la finalul procesului cu ocazia sustinerilor concluziilor pe fond.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat sau macar sa consultati verbal unul pentru a va indruma in mod concret si sa va explice cum ar trebui sa procedati.
Lipsa dvs. de experienta va poate costa pierderea procesului...
:D....:rofl:

apreciez ca orice lamurire e binevenita pt jude...cu atat mai mult ca raspuns/concluzii/note la intampinare..si asta pentru ca in cunostinta de cauza incuviinteaza probele...pe de o parte, iar pe de alta, desi din cereri pot rezulta achiesari/renuntari etc. etc ( inclusiv exceptii) pe cele pt care se solicita concursul instantei si sunt contencioase trebuie sa se pronunte tot in baza probelor..

Alte discuții în legătură

Nerespectarea termenului de depunere a rãspunsului la întâmpinare silviamarin2007 silviamarin2007 Daca nu am depus in 10 zile intampinare la intampinarea institutiei pe care am dat-o in judecata care sunt consecintele? Este obligatorie formularea de catre ... (vezi toată discuția)
Cum combat sustinerile dintr-o intampinare? americanux americanux buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la ... (vezi toată discuția)
Instanta ADELA STROE ADELA STROE Am depus o cerere de chemare in judecata in calitate de creditor, societatea debitoare a depus intampinare, eu acum ce fac, depun si eu intampinare? ce ... (vezi toată discuția)