Am depus o cerere de chemare in judecata in calitate de creditor, societatea debitoare a depus intampinare, eu acum ce fac, depun si eu intampinare? ce fac?:">
Dvs ati formulat o cerere de chemare in judecata, iar paratul s-a aparat formuland intampinare.
La intampinare nu trebuie sa raspundeti in scris, decat daca sunt ridicate exceptii, iar cand se judeca pe fond cereti sa vi se admita actiunea motivat de.. ceea ce ati scris in actiune si sa se respinga apararile formulate de parata prin intampinare pentru motivele _ si le insirati care sunt.
Fata de sustinerile debitoarei, prin intampinarea depusa, sustineri la care dvs. aveti obiectiuni, sau alt punct de vedere , puteti formula, tot in scris, raspuns la intampinare , pe care puteti sa o depuneti la dosar prin registratura, sau direct in instanta la termenul de judecata.
Daca paratul a depus Intampinare, dvs. luati cunostinta de apararile formulate de el. Puteti sa combateti apararile paratului solicitand instantei sa va admita probe ( cu inscrisurile pe care le-ati depus impreuna cu cererea sau altele pe care le considerati necesar sa le depuneti pentru a convinge instanta , sa solicitati efectuarea unei expertize, sa solicitati proba cu martori, interogatoriul...). Daca apreciati ca probele aflate la dosar sunt suficiente si dovedesc pretentiile dvs., la urmatorul termen veti fi in stare de judecata, adica puteti pune concluzii de admitere a cererii si de obligare a paratului la plata debitului si a cheltuielilor de judecata. Daca sunteti o firma si nu sunteti repezentata de un avocat sau de un consilier juridic, atunci trebuie sa formulati concluzii scrise in care sa prezentati argumentele dvs.inclusiv cu combaterea argumentelor paratului din Intampinare. Concluziile scrise sunt numai pentru instanta si le predati judecatorului.
Vezi art. 67 si urmatoarele din CPC precum si 146 din acelasi cod.
Bafta!