avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale instanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

instanta

Am depus o cerere de chemare in judecata in calitate de creditor, societatea debitoare a depus intampinare, eu acum ce fac, depun si eu intampinare? ce fac?:">
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 17:47, 6 Aprilie 2010
Dvs ati formulat o cerere de chemare in judecata, iar paratul s-a aparat formuland intampinare.

La intampinare nu trebuie sa raspundeti in scris, decat daca sunt ridicate exceptii, iar cand se judeca pe fond cereti sa vi se admita actiunea motivat de.. ceea ce ati scris in actiune si sa se respinga apararile formulate de parata prin intampinare pentru motivele _ si le insirati care sunt.
Fata de sustinerile debitoarei, prin intampinarea depusa, sustineri la care dvs. aveti obiectiuni, sau alt punct de vedere , puteti formula, tot in scris, raspuns la intampinare , pe care puteti sa o depuneti la dosar prin registratura, sau direct in instanta la termenul de judecata.
multumesc frumos!:)
Daca paratul a depus Intampinare, dvs. luati cunostinta de apararile formulate de el. Puteti sa combateti apararile paratului solicitand instantei sa va admita probe ( cu inscrisurile pe care le-ati depus impreuna cu cererea sau altele pe care le considerati necesar sa le depuneti pentru a convinge instanta , sa solicitati efectuarea unei expertize, sa solicitati proba cu martori, interogatoriul...). Daca apreciati ca probele aflate la dosar sunt suficiente si dovedesc pretentiile dvs., la urmatorul termen veti fi in stare de judecata, adica puteti pune concluzii de admitere a cererii si de obligare a paratului la plata debitului si a cheltuielilor de judecata. Daca sunteti o firma si nu sunteti repezentata de un avocat sau de un consilier juridic, atunci trebuie sa formulati concluzii scrise in care sa prezentati argumentele dvs.inclusiv cu combaterea argumentelor paratului din Intampinare. Concluziile scrise sunt numai pentru instanta si le predati judecatorului.
Vezi art. 67 si urmatoarele din CPC precum si 146 din acelasi cod.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces civil pe fond Bebebebe Bebebebe Sunt consilier juridic si va trebui sa particip pentru prima data in fata instantei ca reprezentant al institutiei, care sunt etapele,poate sa ma ajutdcineva ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare somatie de plata @ndreea @ndreea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: Reprezint reclamanta intr-o cauza (ordonanta de plata OU119); la primul termen am vazut la dosar intampinarea ... (vezi toată discuția)