avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspuns intampinare somatie de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspuns intampinare somatie de plata

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Reprezint reclamanta intr-o cauza (ordonanta de plata OU119); la primul termen am vazut la dosar intampinarea depusa de debitoare, destul de voluminoasa, motiv pentru care am cerut amanarea cauzei pt a putea sa studiez intampinarea.
Am avut de gand initial sa formulez raspuns la intampinare, luand in calcul urmatorele posibile dezavantaje:
- nu este exclus ca debitoarea sa amane pentru a avea timp sa-l studieze (ma gandeam sa il depun prin registratura, sa poata fi comunicat, si deci sa nu existe motiv de amanare, dar nu poti sti niciodata);
- sa formuleze un alt "raspuns" voluminos, pt care sa fiu eu nevoita sa aman;
- instanta sa aprecize ca prea "dezbatem" si nu ne mai incadram in cerintele OU119/2007.
Inclin acum spre a nu depune nimic; ma prezint la termenul urmator, fac fondul si depun concluzii scrise, in care cuprind si asa zisul raspuns la intampinare.
Trebuie sa precizez ca intampinarea nu este fundamentata, nu s-au depus acte in sustinerea ei, si, mai mult este redactata in baza prevederilor OG 5/2001 (spune clar). Deci e evident ca are ca scop doar tergiversarea cauzei.

Intrebarea mea este: cum sa procedez mai departe? pregatesc concluzii scrise?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: @ndreea , utilizator 15:58, 21 Octombrie 2009
Daca nu mai aveti alte probe de administrat pregatiti note scrise, in care puteti face vorbire si despre sustinerile neadevarate ale adversarului din intampinare.
Ma gandesc ca reprezentati creditoarea (nu reclamanta)...daca aveti contracte si facturi acceptate la plata, depuneti doar concluzii scrise in care sa reiterati motivele din actiunea initiala si sa combateti intampinarea debitoarei. =D>
Da, daca aveti probe certe asa cum cere legea nu exista probleme indiferent de apararea lor.
Multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum combat sustinerile dintr-o intampinare? americanux americanux buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la ... (vezi toată discuția)
Instanta ADELA STROE ADELA STROE Am depus o cerere de chemare in judecata in calitate de creditor, societatea debitoare a depus intampinare, eu acum ce fac, depun si eu intampinare? ce ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca- ce urmeaza? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, In cadrul litigiului de munca cu angajatorul(eu fiind reclamanta),la primul termen de judecata am primit ,,Intampinarea\".Acum urmeaza sa raspund ... (vezi toată discuția)