avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj obligatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj obligatii

Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in urmatoarea problema:
In timpul casatoriei se incheie un contract de credit de nevoi personale de catre sot insa la scurt timp intervine divortul intre cei doi. Sotia promite ca va plati ea creditul pana la stingerea lui dar nu se tine de cuvant. Ca urmare, sotul este somat de banca si i se pune in vedere ca daca nu plateste, se va incepe executarea silita. Ce se intampla intr-o astfel de situatie???
Sotii mai au in comun un apartament si o masina iar partajul nu s-a realizat deoarece nu a fost interesat nici unul din ei.
Ce bunuri sunt supuse executarii silite si care dintre soti raspunde in aceasta situatie?
Multumesc pentru rabdare!
Cel mai recent răspuns: ContSters69061 , utilizator 14:29, 7 Mai 2009
Sotia nu a semnat contractul de credit in calitate de garant ?
Daca nu, cel care urmeaza a fi obligat la plata creditului va fi doar sotul. Executarea silita se va indrepta impotriva tuturor bunurilor personale ale acestuia. In cadrul executarii, banca poate solicita un partaj judiciar urmand a se indrepta doar impotriva cotei parti care ii revine sotului / debitorului.
Executarea silita se indreapta mai intai asupra bunurilor proprii , ulterior asupra bunurilor comune.
Sotia nu a semnat contractul ! In conditiile in care sotul este angajat banuiesc ca se va face poprire pe salar, nu?
Daca creditul nu se acopera cu bunurile proprii atunci executorul se poate indrepta asupra bunurilor comune? Sau numai in sensul in care se face mai intai partajul judiciar al bunurilor comune? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro ... (vezi toată discuția)
Executare silita Trident Trident Poate fi executat un bun evaluat la 290 000 Euro, bun comun al sotilor de un creditor caruia sotia ii datoreaya 20 000 de Euro? Contractul de imprumut este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)