Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in urmatoarea problema:
In timpul casatoriei se incheie un contract de credit de nevoi personale de catre sot insa la scurt timp intervine divortul intre cei doi. Sotia promite ca va plati ea creditul pana la stingerea lui dar nu se tine de cuvant. Ca urmare, sotul este somat de banca si i se pune in vedere ca daca nu plateste, se va incepe executarea silita. Ce se intampla intr-o astfel de situatie???
Sotii mai au in comun un apartament si o masina iar partajul nu s-a realizat deoarece nu a fost interesat nici unul din ei.
Ce bunuri sunt supuse executarii silite si care dintre soti raspunde in aceasta situatie?
Multumesc pentru rabdare!
Sotia nu a semnat contractul de credit in calitate de garant ?
Daca nu, cel care urmeaza a fi obligat la plata creditului va fi doar sotul. Executarea silita se va indrepta impotriva tuturor bunurilor personale ale acestuia. In cadrul executarii, banca poate solicita un partaj judiciar urmand a se indrepta doar impotriva cotei parti care ii revine sotului / debitorului.
Sotia nu a semnat contractul ! In conditiile in care sotul este angajat banuiesc ca se va face poprire pe salar, nu?
Daca creditul nu se acopera cu bunurile proprii atunci executorul se poate indrepta asupra bunurilor comune? Sau numai in sensul in care se face mai intai partajul judiciar al bunurilor comune? Multumesc.
Executare silita
Trident
Poate fi executat un bun evaluat la 290 000 Euro, bun comun al sotilor de un creditor caruia sotia ii datoreaya 20 000 de Euro?
Contractul de imprumut este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
tatiananae81
Buna ziua, am si eu o intrebare
In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)