avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

credit nevoi personale

am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro as vrea sa stiu daca banca ma poate executa silit (avem un bun comun dobandit in 2009 )in situatia in care sotia nu a semnat in contractul de inprumut
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:00, 28 Noiembrie 2009
Buna ziua !
In primul rand trebuie stiut daca creditul de nevoi personale are codebitor, ipoteca, gaj pe bunul cumparat sau giranti. Acestea fiind garantii reale , vor fi executate cu prioritate.
Acum, de principiu, va pot spune ca orice executare silita se face in Romania, deocamdata, numai pe cale judecatoreasca. Dumneavoastra o sa primiti insa , pana atunci -in situatia ca nu platiti nici in continuare- mai multe somatii telefonice si scrise de la o firma de recuperari creante, cu care banca are contract.
Sub aspectul executarii bunurilor, avand in vedere ca sotia nu este codebitor sau girant, executarea se indreapta asupra bunurilor dumneavoastra in masura in care aveti.
Cu stima !
Contrariu celor afirmate in raspunsul de mai sus, va spun cu regret ca in general contractele de credit sunt tiluri executorii prin efectul legii, interventia instantei este minora si se refera la incuviintarea executarii silite, ce permite executorilor judecatoresti, bancari sau ai IFN-urilor sa inceapa executarea, aceasta incuviintare fiind in cele mai multe cazuri o simpla formalitate. In cadrul executarii silite, creditorul-banca poate solicita partajarea fortata a bunurilor ce le detineti in comun cu sotia dvs.
Daca imprumutul a fost de 8000 de euro cu siguranta in acest moment aveti mult mai mult de plata.
Se poate solicita de catre creditor partajarea bunurilor comune pentru a se urmari cota ce vi se cuvine din acestea.
Mare grija pentru ca in ultima vreme, pentru minimizarea costurilor, bancile cesioneaza creantele sau transmit dosarele in vederea recuperarii sumelor catre societati specializate, asa incat e posibil sa primiti notificari sau somatii de la alta entitate decat cea care a avut calitatea de imprumutator/creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita. aPaul aPaul Buna ziua, Sunt clienta a unei banci. Am utilizat 3 produse ale lor: card de debit (gol la acest moment), card de credit (gol) si un imprumut pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)
Partaj obligatii ContSters69061 ContSters69061 Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in urmatoarea problema: In timpul casatoriei se incheie un contract de credit de nevoi personale de catre sot insa la scurt ... (vezi toată discuția)