avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura executare silita.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura executare silita.

Buna ziua,

Sunt clienta a unei banci. Am utilizat 3 produse ale lor: card de debit (gol la acest moment), card de credit (gol) si un imprumut pentru nevoi personale (acordat fara garantii imobiliarea sau cu garantii din partea unui tert).
La acest moment sunt somera si nu imi permit sa mai platesc nici unul dintre produsele de creditare.
Am incetat plata la cardul de credit in vara anului 2010 (de peste 1 an).
Am beneficiat pe creditul de consum de o perioada de 9 luni de reesalonare a creditului datorita faptului ca eram in somaj. Insa dupa acea perioada neavand inca venituri nu am mai reusit sa platesc rata lunara. Acum sunt in aproape 90 de zile de intarziere si banca imi atrage atentia asupra faptului ca va fi nevoita sa inceapa procedura de executare silita a bunurilor si poprire pe venituri.
Am o nedumerire. Sper sa ma puteti ajuta.
Mentionez ca am fost anuntata de catre banca, in luna ianuarie a anului 2011, ca voi fi executata silit pe datoria aferenta cardului de credit. Acest lucru nu s-a intamplat pana la aceasta data. Sunt deja mai bine de 7 luni. :O Este posibil ca acest lucru sa aibe legatura cu faptul ca ambele produse apartin aceleiasi banci? si desi cardul de credit nu a mai fost platit am reusit sa mentin pe linia de plutire, oarecum, platile aferente creditului de consum?

La ce pot sa ma astept pe viitor? La acest moment inca sunt somera. Nu sunt casatorita. Financiar, la un nivel de supravietuire, ma ajuta familia. In cazul in care nu reusesc sa evit intrarea in procesul de executare silita, care ar fi procedurile / pasii prin care voi trece?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
aPaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 11:55, 28 August 2011
Procedura executarii silite presupune infiintarea popririi asupra veniturilor pe care le veti obtine, precum si executarea silita a bunurilor mobile si imobile care sunt proprietatea dvs.Poprirea se infiinteaza asupra unei cote de 1*3 din veniturile dvs.
Va fi obtinuta de la judecatoria incuviintarea executarii silite si veti primi somatie din partea unui executor.
Dar, de regula bancile, cesioneaza aceste creante unor firme de recuperari, care vor face ele aceasta procedura.
Inteleg ca banca poate sa faca executarea prin toate metodele. Multumesc.

Insa nedumerirea mea tot ramane. De ce timp de 7 luni de cand am fost instiintata de faptul ca dosarul aferent cardului de credit a ajuns in executare silita n-am mai auzit nimic de acest lucru? Firma de recuperare creante m-a contactat. Fara rezultat din moment ce nu am venituri sau bunuri mobile si imobille. Au trimis dosarul inapoi bancii. Banca m-a instiintat in ianuarie ca au inaintat dosarul catre departamentul lor juridic si urmeaza executarea si de atunci ..... pauza. Dureaza chiar atat de mult crearea unui dosar si executarea persoanei?

In ultimele luni, de cand am probleme si cu creditul, banca mi-a mai amintit telefonic ca pe langa credit mai am si restanta aferenta acelui card. Dar nu mi se precizeaza nimic mai mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
aPaul, utilizator
Tine de politica fiecarei banci termenul in care intelege sa declanseze procedura executarii silite si . Pentru ca nu aveti venituri si bunuri, banca poate incerca recuperarea pe cale amiabila prin trimiterea diverselor notificari.
In momentul in care, insa, banca declanseaza executarea silita, procedura este mult mai rapida - pentru incuviintarea executarii silite se acorda de catre instanta un termen de cateva zile, dupa care executorul va declansa procedura de poprire a veniturilor si urmarire a bunurilor mobile sau imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Procedura executare ADELA STROE ADELA STROE as dori si eu o lamurire daca nu s-au platit timp de mai multe luni ratele la banci si se primeste un titlu executoriu de la executorul judecatoresc care este ... (vezi toată discuția)