avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate ank.iuliana

Activitate ank.iuliana

Am avut si noi de curand o situatie similara, am depus 099 cu documentele aferente si Dna de la biroul care se ocupa cu asa ceva ne-a spus sa ne prezentam in 5 zile cu stampila pentru ridicarea CIF. Nu sunt sigura daca sunt asemanatoare cazurile dar sper sa va fie de folos raspunsul.
buna ziua,

Am si eu o intrebare cu marea rugamintea sa ma ajutati cu niste raspunsuri: am avut un angajat pe perioada determinata de 3 luni insa inainte de terminarea celor 3 luni am avut o reducere a activitatii astfel ca am suspendat contractul cu 2 sapt inainte de finalizarea celor 3 luni (suspendare inregistrata conform in revisal) fara sa mai fac alte modificari de incetare a contractului considerand ca fiind un contract pe perioada determinata acesta va inceta de la sine, insa de curand am aflat ca nu este asa si ca ar fi trebuit sa operez eu incetarea? este corect? si daca de la momentul de la care eu am considerat ca a incetat de la sine si de fapt a ramas suspendat (in revisal deoarece in programul de contabilitate l-am inregistrat ca fiind incetat contractul de munca) care este situatia platilor taxelor si impozitelor pentru acest salariat la ora actuala? si care ar fi solutia pentru ca sa ma asigur ca acest contract este corect incetat, sau mai exact pe viitor care sunt mijloacele de verificare pentru a ma asigura ca sunt corect inregistrate suspendarile, incetarile, etc, avand in vedere ca avem la dispozitie doar acest revisal?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Inca o intrebare legata de noua societate, conform studiilor mele eu doresc sa ma ocup de contabilitatea acestei firme, insa pana acum am aflat ca nu poti tine contabilitatea la firma la care esti administrator. In cazul in care in firma eu si sotul meu vom fi asociati, iar el administrator, eu ma voi putea ocupa de contabilitate?

Multumesc!
Multumesc mult pentru ambele raspunsuri. Dupa parerea mea asta ar fi solutia cea mai simpla, specificarea unei sume care sa includa toate acele cheltuieli si care sa fie platita lunar.
Buna ziua!

Am si eu o intrebare la care as avea nevoie de cateva raspunsuri din partea unor specialisti. Am inceput formalitatile de infiintare a unui SRL, iar sediul social va fi la apartamentul parintilor mei. Binenteles, urmeaza sa inchei cu ei un contract de comodat pentru apartament, insa intrebarea mea este: cum pot sa specific o suma pe care sa le-o platesc parintilor mei care sa includa chelt. cu intretinere, energie, apa, telefon, etc, suma pe care sa o pot inregistra in contabilitate in baza unui contract...ca sa nu merg sa fac cu fiecare furnzior un contract in parte.....prin acest contract de comodat se poate? sau trebuie unul de inchiriere? Este legal ceea ce m-am gandit sa fac?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția COntract sponsorizare
Va multumesc pentru raspuns! daca nu e prea mare deranjul sa-mi spuneti si care sunt demersurile(pasii si actele) necesare pentru donatie.

Multumesc anticipat!
Am si eu o intrebare legata de un contract de sponsorizare si de conditiile legale de desfasurare. O persoana cu un suflet mare vrea sa ma ajute si vreau sa stiu daca se poate pentru problema mea si care ar fi conditiile. Eu am nevoie de un aparat dentar in valoare de 1500 lei si din pacate nu mi-l permit. Se poate face sponsorizare pentru asa ceva? sau doar pentru cazuri mai grave? si ce acte sunt necesare pentru aceasta?

Va multumesc anticipat!
Cu stima, Ank.