Am si eu o intrebare cu marea rugamintea sa ma ajutati cu niste raspunsuri: am avut un angajat pe perioada determinata de 3 luni insa inainte de terminarea celor 3 luni am avut o reducere a activitatii astfel ca am suspendat contractul cu 2 sapt inainte de finalizarea celor 3 luni (suspendare inregistrata conform in revisal) fara sa mai fac alte modificari de incetare a contractului considerand ca fiind un contract pe perioada determinata acesta va inceta de la sine, insa de curand am aflat ca nu este asa si ca ar fi trebuit sa operez eu incetarea? este corect? si daca de la momentul de la care eu am considerat ca a incetat de la sine si de fapt a ramas suspendat (in revisal deoarece in programul de contabilitate l-am inregistrat ca fiind incetat contractul de munca) care este situatia platilor taxelor si impozitelor pentru acest salariat la ora actuala? si care ar fi solutia pentru ca sa ma asigur ca acest contract este corect incetat, sau mai exact pe viitor care sunt mijloacele de verificare pentru a ma asigura ca sunt corect inregistrate suspendarile, incetarile, etc, avand in vedere ca avem la dispozitie doar acest revisal?
1. Art.49 c.mun. prevede :
..
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
.....
2. Da, se va opera incetarea de drept a c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m., daca nu se decide prelungirea duratei.
3. Daca c.i.m. a incetat , dupa data incetarii c.i.m. nu se mai platesc taxe si contributii la bugetul de stat pentru acel salariat ...
Revisal
valentinaanghel
Pentru un CIM perioada determinata (01.03.2012-30.06.2012) suspendat in luna iunie sunt corecte urmatoarele inregistrari in revisal: 01.06-30.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare cim
IRANA
Am o salariata care este angajata cu contract de munca pe perioada determinata de la data de 04.10.2010 pana la 29.07.2012. Salariata a nascut si pana pe data ... (vezi toată discuția)