avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comodat sau cu fiecare furnizor in parte?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comodat sau cu fiecare furnizor in parte?

Buna ziua!

Am si eu o intrebare la care as avea nevoie de cateva raspunsuri din partea unor specialisti. Am inceput formalitatile de infiintare a unui SRL, iar sediul social va fi la apartamentul parintilor mei. Binenteles, urmeaza sa inchei cu ei un contract de comodat pentru apartament, insa intrebarea mea este: cum pot sa specific o suma pe care sa le-o platesc parintilor mei care sa includa chelt. cu intretinere, energie, apa, telefon, etc, suma pe care sa o pot inregistra in contabilitate in baza unui contract...ca sa nu merg sa fac cu fiecare furnzior un contract in parte.....prin acest contract de comodat se poate? sau trebuie unul de inchiriere? Este legal ceea ce m-am gandit sa fac?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:57, 18 Ianuarie 2009
In contractul de comodat poti sa specifici ce cote de cheltuieli iti revin.Ai acest drept.
Se poate insera in contractul de comodat o clauza contractuala privind cheltuielile de intretinere.
Multumesc mult pentru ambele raspunsuri. Dupa parerea mea asta ar fi solutia cea mai simpla, specificarea unei sume care sa includa toate acele cheltuieli si care sa fie platita lunar.
Inca o intrebare legata de noua societate, conform studiilor mele eu doresc sa ma ocup de contabilitatea acestei firme, insa pana acum am aflat ca nu poti tine contabilitatea la firma la care esti administrator. In cazul in care in firma eu si sotul meu vom fi asociati, iar el administrator, eu ma voi putea ocupa de contabilitate?

Multumesc!
aveti studii in domeniu?Daca da si mai sunt si superioare, in calitate de asociat va puteti face un contract de munca part time si puteti sa semnati si bilantul.cat despre celetuielile cu sediul nu se specifica o suma ci se vor deduce lunar proportional cu spatiul ocupat prin contractul de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat blu_angel blu_angel firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat. in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua, tin contabilitatea la un SRL (microintreprindere) unde are sediul social acasa la asociat ,intrebarea este daca pot sa deduc cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Sediul social al asociatiei in acelasi sediu cu pfa (apartament o camera) iulia_mic iulia_mic Buna ziua, Va rog sa imi scrieti daca pot sa inregistrez sediul social al unei Asociatii (ONG) pe acelasi sediu (adresa) unde deja avem deschis si un PFA (al ... (vezi toată discuția)