avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediul social al Asociatiei in acelasi sediu cu PFA ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediul social al Asociatiei in acelasi sediu cu PFA (apartament o camera)

Buna ziua,
Va rog sa imi scrieti daca pot sa inregistrez sediul social al unei Asociatii (ONG) pe acelasi sediu (adresa) unde deja avem deschis si un PFA (al sotului, este traducator autorizat) cu sediul intr-un apartament cu o camera care este pe numele parintilor (prin contract de comodat) si in care locuim. Specific ca nu se va desfasura niciun fel de activitatea la sediul social.

Va multumesc,
Iulia
Cel mai recent răspuns: iulia_mic , utilizator 07:21, 7 Ianuarie 2014
Este posibil.
:dance4: Va multumesc pentru raspuns si ajutor. Inseamna ca putem deschide Asociatia pe sediu (ap. o camera) pe care deja avem PFA.
Va fi totusi o problema atunci cand veti dori sa deduceti anumite cheltuieli cu intretinerea, amenajarea sau renovarea spatiului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ONG-ul declara prin contractul de comodat ca nu desfasoara la sediu activitate specifica ( relatii publice, relatii cu membri, sedinte ale organelor de conducere si control, pastrare de bunuri, activitati administrative desfasurate de personal salariat sau voluntar....) oricum nu ar prea putea deconta cheltuieli cu acel spatiu, asa ca problema ar aparea doar daca ar vrea sa deconteze cheltuieli cu sediul si acelasi lucru l-ar face si PFA-ul... In mod normal ar trebui ca eventualele procente sa fie stabilite in contractele de comodat si sa nu se ajunga la dubla decontare ex. sa nu deconteze PFA-ul 75% din factura de curent primita de titularul spatiului, si ONG-ul 35% :-))) In rest, cum s-a mentionat, nu e nicio problema, pentru sedii de ONG nu exita conditionaril si limitari cum exista pentru operatorii economici, poti avea 10 ONG cu sediul declarat in aceeasi incapere si tot acolo poate fi si sediul unui SRL sau PFA...
Va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong Maura Anghel Maura Anghel Buna ziua! Am o rugaminte -- daca am un pfa inregistrat pe apartament mi-as mai putea deschide un ONG la aceeasi adresa? (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce la fisc un pfa? madanic32 madanic32 Buna ziua Am o intrebare, sunt PFA cu impozit pe venit si contabila cu care lucrez mi-a mentionat ca exista posibilitatea deduceri unor sume din impozitul ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)