avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG

Buna ziua! Am o rugaminte -- daca am un pfa inregistrat pe apartament mi-as mai putea deschide un ONG la aceeasi adresa?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:32, 24 Octombrie 2017
Raspunsul la intrebarea dvs este afirmativ,nu exista o baza de date comuna intre ONRC si M Just pt a se face verificari de acest gen.
Intreb pentru ca, spre exemplu, la acelasi sediu social nu pot exista doua SRL-uri. Deci un PFA si un ONG pot exista? Apartamentul are doua camere. Conteaza acest amanunt?
Nu verifica nimeni,conditia ce trebuie indeplinita este sa aveti avizul vecinilor sus,jos,stanga,dreapta si al presedintelui asoc de proprietari.Nu conteaza cate camere are apartamentul,interdictia de care vorbiti nu se refera si la ong,
Va multumesc!
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu verifica nimeni,conditia ce trebuie indeplinita este sa aveti avizul vecinilor sus,jos,stanga,dreapta si al presedintelui asoc de proprietari.Nu conteaza cate camere are apartamentul,interdictia de care vorbiti nu se refera si la ong,

Chiar daca verifica cineva, nu e nicio problema, caci nu exista conditia legala ca in spatiul in care e declarat un sediu de ONG sa nu fie declarat si sediu social principal sau sediu secundar de alta persoana juridica sau sediu profesional de PFA....
Daca nu desfasurati activitati specifice la sediu si nici relatii cu membrii si cu publicul, consemnand asta in contractul de comodat sau inchiriere,, in general nu mai e nevoie de acceptul vecinilor nici al asociatiei de proprietari, ca nu se modifica specificul locativ al spatiului. Nu toate judecatoriile din tara accepta insa aceasta abordare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social al asociatiei in acelasi sediu cu pfa (apartament o camera) iulia_mic iulia_mic Buna ziua, Va rog sa imi scrieti daca pot sa inregistrez sediul social al unei Asociatii (ONG) pe acelasi sediu (adresa) unde deja avem deschis si un PFA (al ... (vezi toată discuția)
Pfa - servicii pe cale electronica - sediu kutez kutez Stimati forumisti, ingaduiti-mi sa apelez la domniile voastre cu urmatoarea problema. [b]Contextul intai:[/b] [+] Vreau sa-mi fac PFA (servicii pe care ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - este obligatoriu actul cu acordul asociatiei de proprietare si acordul vecinilor? blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Vreau sa imi infiintez un PFA cu sediul intr-un apartament de bloc si vecinii sunt cam reticenti si nu vor sa semneze... Este obligatoriu ... (vezi toată discuția)