avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducere cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducere cheltuieli

buna ziua, tin contabilitatea la un SRL (microintreprindere) unde are sediul social acasa la asociat ,intrebarea este daca pot sa deduc cheltuielile cu intretinerea, facturi de en.electrica , apa , gaz , telefon , daca da , cat la suta ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 23:09, 9 Iulie 2010
Da,
Daca exista un contract de comodat pentru spatiul in care activeaza SC, cu clauza de suportare a chetuielilor intretinere, utilitati, etc.
Daca SC îi este atribuit intregul spatiu din apartament si nu mai locuieste nimeni in apartament in afara de SC, - atribuiti SC 100% din cheltuieli intretinere, utilitati, etc.
Daca SC are numai o parte din suprafata apartamentului, in care mai exista si alti locatari, faceti raportul X = Supraf. utilizata de SC / Supraf. totala apart. si aplicati acest raport X la totalul cheltuielilor.
multumesc ffff mult
Dar daca stau si membrii familiei in acel apartament si in contractul de comodat se specifica ca tot apartamentul este disponibil societatii, se deconteaza 100% cheltuielile apartamentului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile ii roxanne^^ roxanne^^ Intrucat intentionez sa-mi deschid intrep. individuala, va rog tare mult sa-mi spuneti care din cheltuielile de mai jos pot fi considerate deductibile, si in ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli sediu social mtrufin mtrufin :( buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el ... (vezi toată discuția)
Deduceri cheltuieli pfa bluesky_c3 bluesky_c3 Am cautat foarte mult si tot nu m-am lamurit cu asta, va rog sa ma ajutati. Suprafata pe care am trecut-o in contractul de comodat este de 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)