avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deducere cheltuieli sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deducere cheltuieli sediu social

:(
buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat
am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el proprietar acolo)
firma a incheiat un contract de comodat cu proprietarul, dar fara a spcefica mai nimica in el
intrebarea mea este dak pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe numele proprietarului - sociaetatea nu a incheiat nici un fel de contract cu furnizorii de utilitati
multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: adydeni , utilizator 15:48, 20 Noiembrie 2008
Faceti precizarea in contract ca societatea are obligatia de a suporta cheltuielile de intretinere a imobilului si atunci, da, le puteti deduce.
daca utilitatile nu vin facturate direct pe firma nu va puteti deduce cheltuiala.
va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns si imi sunteti de mare ajutor
sper sa rezolv problema
cu stima

Si daca vin facturate pe proprietar, in baza contractului de comodat prin care se specifica ca respectivele cheltuieli sunt suportate de SC, se emite dispozitie de plata din casierie pe numele proprietarului deci.....deductibile integral;)
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
Darius Bobic, Avocat
Normele metodologice din codul fiscal mentioneaza ca, in cazul in care sediul unui contribuabil se afla in locuinta proprietate a unei persoane fizice, cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului sunt deductibile in limita determinata pe baza raportului dintre suprafata pusa la dispozitie contribuabilului, mentionata in contractul incheiat intre parti, si suprafata totala a locuintei. Contribuabilul va justifica cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului cu documente legale, respectiv, contractele incheiate cu furnizorii de utilitati.

Alte discuții în legătură

Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)