:(
buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat
am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el proprietar acolo)
firma a incheiat un contract de comodat cu proprietarul, dar fara a spcefica mai nimica in el
intrebarea mea este dak pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe numele proprietarului - sociaetatea nu a incheiat nici un fel de contract cu furnizorii de utilitati
multumesc mult de tot
Si daca vin facturate pe proprietar, in baza contractului de comodat prin care se specifica ca respectivele cheltuieli sunt suportate de SC, se emite dispozitie de plata din casierie pe numele proprietarului deci.....deductibile integral;)
Normele metodologice din codul fiscal mentioneaza ca, in cazul in care sediul unui contribuabil se afla in locuinta proprietate a unei persoane fizice, cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului sunt deductibile in limita determinata pe baza raportului dintre suprafata pusa la dispozitie contribuabilului, mentionata in contractul incheiat intre parti, si suprafata totala a locuintei. Contribuabilul va justifica cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului cu documente legale, respectiv, contractele incheiate cu furnizorii de utilitati.
Plata facturi prin firma
ypo
Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)