Lucrez în sistemul de stat, funcționar public cu statut special.
Menționez faptul că nu am calitate de polițist examinator la proba practică pentru obținerea permisului de conducere (conform OMAI nr. 268/2010), ci desfășor preponderent activități de preschimbare a permiselor de conducere conform OMAI 123/2013 și OMAI 163/2011, precum și, mai rar, activități de supraveghere la examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere (NU examinare și nici evaluare).
De asemenea, vă aduc la cunoștință faptul că doar OMAI 260/2011 stipulează expres că toți polițiștii atestați pentru a desfășura activități de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere sunt obligați să NU desfășoare activități lucrative în cadrul unei școli de șoferi autorizate.
Am realizat o solicitare la ANI pentru a-mi fi comunicat Dacă există vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese dacă desfășor activități de voluntariat în cadrul unei școli de șoferi pe un post de profesor de legislație rutieră, iar aceștia au avizat pozitiv solicitarea mea, comunicându-mi faptul că nu există situație de incompatibilitate ori conflict de interese.
Problema este că, după ce șeful ierarhic superior a aflat că doresc să fac acest lucru, a introdus în fișa postului, la rubrica “cerințele postului” mențiunea “să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto”, iar acum nu știu dacă am dreptul să desfășor acele activități și care ar putea fi rezultatele ce ar putea decurge din realizarea respectivei activități.
Cornel Vasile a scris:
Va puteti angaja , nu va faceti griji atat timp cat in c.i.m. nu aveti inserata o clauza de neconcurenta.