avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua! În urma unui eveniment rutier soldat cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua! În urma unui eveniment rutier soldat cu vătămări ...

Bună ziua! În urma unui eveniment rutier soldat cu vătămări corporale multiple am solicitat raport medical privind stabilirea punctajului traumatologic; societatea de asigurări nu a realizat acest demers nici după 35 de zile de la data înregistrării solicitării, asa ca am fost nevoit sa achit personal costul expertizei medicale de specialitate. Acum au trecut 33 de zile de la înaintarea către asiguratorul RCA a raportului REMA.

1. Ce instituție este competentă pentru a formula o sesizare privind nerespectarea termenului legal de soluționare a lucrării?

2. Obținerea despăgubirilor pentru vătămările corporale suferite, conform raportului REMA, sunt același lucru cu daunele morale? Și, dacă nu, care este modalitatea prin care se pot obține daunele morale?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 15:44, 4 Septembrie 2023
1. Puteti sesiza Autoritatea de supraveghere financiara - [ link extern ] /
2. Pentru vatamarile suferite ca urmare a unui accident puteti solicita daune materiale (necesare pentru ingrijiri medicale) si daune morale. Ambele pot fi obtinute atat prin procedura de negociere directa cu asiguratorul, pe care inteleg ca ati inceput-o, sau prin instanta. Daca aveti nevoie de ajutor juridic, va stam la dispozitie - [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar vatamare corporala si daune morale iuly_12 iuly_12 In calitate de mama a unui minor am depus la asiguratorul CITY un dosar de dauna pentru vatamare corporala si daune morale in data de 6.07.2016.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale: ce sa fac? ContSters126808 ContSters126808 Tatal meu a avut un accident de masina soldat cu vatamari corporale si masina distrusa (fiind o masina veche, Dacia Nova 1996, RCA-ul poate sa ne dea doar ... (vezi toată discuția)
Despăgubire îngrijiri medicale - în sarcina rca sau a vinovatului? georcaeff georcaeff Buna ziua! In 2013 am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing ... (vezi toată discuția)