avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar vatamare corporala si daune morale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar vatamare corporala si daune morale

In calitate de mama a unui minor am depus la asiguratorul CITY un dosar de dauna pentru vatamare corporala si daune morale in data de 6.07.2016.Mentionez ca masina avea polita RCA ,dar vinovatul care conducea era altul(sotul meu) decat proprietarul masinii.(mama mea)Este dosar penal deschis pe numele lui in curs de solutionare.Copilul era in masina si a suferit vatamari corporale necesitand spitalizare si avand pe certificatul medico-legal 15 -20 zile de ingrijiri medicale.Eu am platit spitalizarea copilului ca sa nu ne dea in judecata spitalul.Cand am depus dosarul ,agentul respectiv a trecut pe o nota de constatare a avariilor doar cheltuielile de spitalizare.I-am spus ca cer si daune morale si mi-a recomandat sa sun la call center.Am sunat de vreo 3 ori si mi-au spus ca este in curs de solutionare si ma vor contacta.
Care este procedura?Astept in continuare sa ma sune cu o oferta cu daune morale sau e nevoie de un proces?Contra cui?
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
iuly_12, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuly_12 , utilizator 09:39, 19 Iulie 2016
Daca spitalul va dadea in judecata nu ati fi platit din bugetul propriu, ati fi chemat in garantie asiguratorul RCA.
Nu mai sunati, depuneti o cerere scrisa cu nr de inregistrare in care solicitati stadiul dosarului. Sunt obligati sa va raspunda in scris si nu verbal. Le atrageti atentia ca veti sesiza ASF, nu ca s-ar speria de sesizare dar o pot lua in considerare.
Multumesc!Voi face cerere.Daca dosarul e depus pe 6.07.2016 ,pana la ce data trebuie solutionat de cei de la CITY?Cat trebuie sa astept?

- Asiguratorul RCA are obligația de a efectua plata dosarelor de daună, în maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei.
- Dacă asigurătorul RCA are suspiciuni întemeiate cu privire la modul de producere a accidentului, are obligația de a comunica în scris asiguratului și păgubitului, în termen de 10 zile de la data avizării daunei, intenția de a desfășura investigații. Aceste investigații nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizării daunei. -


[ link extern ]
Va multumesc frumos!
Societatile de asigurare platesc dauna morala in cuantumul stabilit printr-o hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - vatamare corporala - cheltuieli spitalizare - cercetare penala efuionut efuionut Acum cateva zile parintii mei au avut un accident rutier. Tatal meu nu era sub influenta bauturilor alcolice, era ceata nu a adaptat viteza la conditiile de ... (vezi toată discuția)
Mama a fost lovita pe trecerea de pietoni joi 2 dec 2021 și ... Crina pop Crina pop Mama a fost lovita pe trecerea de pietoni joi 2 dec 2021 și și a ales cu dislocarea de umăr rana la cap sila cot ar fi necesitat operație dar ea nu a mai ... (vezi toată discuția)
Accident si asigurari adinaciosescu adinaciosescu Buna ziua.As dori sa stiu daca asigurarea RCA plateste (acopera ) spitalizarea in cazul vatamarilor corporale din culpa cu 24 de zile de spitalizare si in ce ... (vezi toată discuția)