avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire îngrijiri medicale - în sarcina RCA sau ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire îngrijiri medicale - în sarcina RCA sau a vinovatului?

Buna ziua!
In 2013 am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing si avea asigurare CASCO. A fost declarata dauna totala.
RCA-ul meu a despagubit victimele cu daune morale+materiale.

Intre timp am fost chemat in judecata de spitalul unde au fost ingrijite victimele - pentru plata ingrijirilor medicale. Am pierdut inclusiv la apel in urma unor circumstante nefavorabile mie, respectiv nu m-am prezentat la termene, am primit citatiile la alta adresa de domiciliu, am fost plecat din tara.
Sunt in situatia in care spitalul avand hotararea judecatoreasca in mana, cauta executor sa-mi puna poprire pe salariu.

Ce pot face sa intorc hotararea judecatoreasca si sa pot introduce in cauza asiguratorul RCA. Precizez ca in stabilirea vinovatiei mele nu s-a efectuat nici o expertiza.
Cel mai recent răspuns: Boeriu Catalin , Consultant asigurari 10:15, 28 Septembrie 2017
Faptul ca nu ati fost la nicio infatisare nici personal nici prin reprezentat v-a dezavantajat. Trebuie vazut din dosar daca in cuantumul despagubirilor o parte a fost reprezentata de cheltuieli cu ingrijirile medicale. In acest caz, aceste cheltuieli au fost achitate de RCA, iar spitalul nu era indereptatit ca pentru un serviciu medical sa pretinda de doua ori bani. In situatii extreme (suspiciunea de intentie) RCA se poate indrepta impotriva dvs. pentru recuperarea daunelor. Numiti-va un avocat pentru a consulta dosarul, cu toate ca din 2013 ..... Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco - de la rca sau de la persoana fizica georcaeff georcaeff Buna ziua! Am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing si avea ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa cu dauna totala c. petronela c. petronela buna ziua de curand sotul meu a avut un accident el fiind victima o masina nu a acordat prioritate intrant in masina sotului meu, la proiectat intr un stalp ... (vezi toată discuția)