avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire CASCO - de la RCA sau de la persoana ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire CASCO - de la RCA sau de la persoana fizica

Buna ziua!
Am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing si avea asigurare CASCO. A fost declarata dauna totala.
RCA-ul meu a despagubit victimele cu daune morale+materiale.
Intre timp am fost chemat in judecata de spitalul unde au fost ingrijite victimele pentru despagubiri - am depus apel. Iar ieri m-am trezit cu alt proces, intentat de CASCO, imi cere despagubiri mie.

Cum este in aceste situatii? CASCO de unde isi recupereaza daunele? De la mine sau de la RCA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 22:16, 6 Mai 2016
Toate despagubirile se platesc de catre asiguratorul unde dv aveti polita rca, inclusiv spitalizarea victimeor.
Asiguratorul CASCO face regres tot asiguratorului rca al dv.
Exista niste exceptii, aveati cumva alcoolemie ??
Asa stiam si eu ca RCA-ul despagubeste Casco.
Dar atunci de ce au deschis dosar pe numele meu? Nu trebuia sa fie dosar intre asiguratori si eu in calitate de intervenient fortat?
Nu eram sub influenta bauturilor alcoolice.
La prima infatisare chemati in garantie RCA-ul dvs . Daca victima a incasat RCA-ul dvs precum si CASCO va avea de dat inapoi CASCO .
Buna ziua,

Contactati brokerul de asigurare care a incheiat politele de asigurare. Solicitati verificarea dosarelor de dauna deschise de asiguratorul CASCO/ asiguratorul RCA si cereti explicatii.
Multumesc pentru raspunsuri.

Nu-mi ramane de facut decat sa chem in garantie RCA-ul meu si voi vedea exact.

Din actele primite de mine, dauna pentru masina a fost platita doar de CASCO, nu si de RCA..
De la casco nu prea am ce explicatii sa cer, odata ce a deschis dosar pe numele meu. Doar de la RCA-ul meu, sa vad ce reprezinta mai exact daunele platite.
Eu eram nelamurit de ce nu s-a dosar intre asiguratori? si eu in calitate de intervenient fortat...

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat - casco / rcs f.gabriel f.gabriel buna ziua, la data de 24.09.09 am comis un accident de circulatie...mai exact incercand sa ies din parcare am lovit cu spatele un autoturism parcat. am ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Despăgubire îngrijiri medicale - în sarcina rca sau a vinovatului? georcaeff georcaeff Buna ziua! In 2013 am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing ... (vezi toată discuția)