După cum scrie și titlul discuției fratele meu a solicitat actul de donație. Mama mea mi-a dăruit un apartament înainte de a deceda iar acum cupa moarte ei fratele meu a solicitat actul de donație.
După câte am aflat a lăsat o avocata să se ocupe dar încă nu au trimis toate actele necesare la avocată.
Întrebarea mea este cat timp are ei până finalizează atacarea. Mă refer la solicitarea actului iar el nu a facut nimic după acest pas. Mă poate bloca la nesfârșit?
Buna ziua. Pe data de 10 mai 2022 mama mea a murit. Înainte de a muri mia donat mie un apartament in Romania. Noi stabiliți in Suedia și mama căsătorita cu tata și mai având un frate la pus le tata sa declare ca este de acord cu donație altfel notarul nu voia sa facă actul.
Succesiunea sa făcut in Suedia. Legea Suediei spune ca soțul in viața ia toată moatenirea. Donații nu se pun in succesiune pentru ca eu eram propietar.
Acum peste un an fratele meu vrea partea lui din apartament. Vrea sa apele la codul
Civil din romania cu totuși sa noi am făcut succesiunea in Suedia unde mama era stabilită.
După cum pot citi noi ar trebuie sa mergem după ce spune legea aici in suedia . Ca dacă fratele meu ar vrea sa apelam la codul civil din romania atunci se va împarți bunurile altfel.