avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare donație de către frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare donație de către frate

După cum scrie și titlul discuției fratele meu a solicitat actul de donație. Mama mea mi-a dăruit un apartament înainte de a deceda iar acum cupa moarte ei fratele meu a solicitat actul de donație.

După câte am aflat a lăsat o avocata să se ocupe dar încă nu au trimis toate actele necesare la avocată.

Întrebarea mea este cat timp are ei până finalizează atacarea. Mă refer la solicitarea actului iar el nu a facut nimic după acest pas. Mă poate bloca la nesfârșit?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
Teodor A, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 01:13, 3 Februarie 2024
Art.1095 Cod civil
(1) Dreptul la acţiunea în reducţiune a liberalităţilor excesive se prescrie în termen de 3 ani de la data deschiderii moştenirii (adica decesul donatorului) sau, după caz, de la data la care moştenitorii rezervatari au pierdut posesia bunurilor care formează obiectul liberalităţilor.

(2) În cazul liberalităţilor excesive a căror existenţă nu a fost cunoscută de moştenitorii rezervatari, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când au cunoscut existenţa acestora şi caracterul lor excesiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii gaby di biasi gaby di biasi Buna ziua!Se poate face donatie pt un imobil unui fiu fara prezenta si acordul celuilalt?Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Donatie si mostenitor rezervatar coser coser O persoana hotareste sa-si dezmosteneasca copilul unic, doneaza întreaga avere unei terte persoane. Dupa decesul sau survenit 2 ani mai târziu, copilul mai ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil dobândit prin donație. Diana D Diana D Buna ziua, As dori sa achiziționez printr-un credit bancar un imobil care este dobândit de actualul proprietar prin donație de la mamă. Menționez ca ... (vezi toată discuția)