avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție imobil dobândit prin donație.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție imobil dobândit prin donație.

Buna ziua,
As dori sa achiziționez printr-un credit bancar un imobil care este dobândit de actualul proprietar prin donație de la mamă. Menționez ca proprietarul mai are o sora. Care sunt riscurile ulterioare? Exista posibilitatea ca sora proprietarului sa ceara parte din donație după decesul mamei? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:30, 24 Aprilie 2018
Art. 1095 Cod civil
Termenul de prescripţie
(1) Dreptul la acţiunea în reducţiune a liberalităţilor excesive se prescrie în termen de 3 ani de la data deschiderii moştenirii sau, după caz, de la data la care moştenitorii rezervatari au pierdut posesia bunurilor care formează obiectul liberalităţilor.

(2) În cazul liberalităţilor excesive a căror existenţă nu a fost cunoscută de moştenitorii rezervatari, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când au cunoscut existenţa acestora şi caracterul lor excesiv.

Presupun ca cealalta fiica stie de existenta contractului de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie si mostenitor rezervatar coser coser O persoana hotareste sa-si dezmosteneasca copilul unic, doneaza întreaga avere unei terte persoane. Dupa decesul sau survenit 2 ani mai târziu, copilul mai ... (vezi toată discuția)
Atacare donație de către frate Teodor A Teodor A După cum scrie și titlul discuției fratele meu a solicitat actul de donație. Mama mea mi-a dăruit un apartament înainte de a deceda iar acum cupa moarte ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)